Το 1ο LGBTQ Event από το Xbox στο συνέδριο προγραμματιστών

06/06/2017
από

Το Xbox με το motto “Gaming for Everyone” πραγματοποίησε το 1ο LGBTQ Event στο συνέδριο των προγραμματιστών βιντεοπαιχνιδιών “Game Developer’s Conference” που φέτος έγινε στο San Francisco στην Καλιφόρνια.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια event, ώστε να μπορούμε να συναντιόμαστε, να διαμορφώνουμε κοινότητα, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε κουράγιο και να δυναμώνουμε μέσω των βιντεοπαιχνιδιών” , δηλώνει μία από της συμμετέχουσες του event.

Το Game Developers Conference (GDC) είναι η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση επαγγελματιών προγραμματιστών βιντεοπαιχνιδιών, με έμφαση στη μάθηση, την έμπνευση και τη δικτύωση.

Η Microsoft από πέρσι πραγματοποιεί μία συντονισμένη προσπάθεια για περισσότερη ισότητα, ποικιλομορφιά και συμπεριληπτικότητα τόσο στο Xbox όσο και στα Windows 10.

Στο site της βρίσκουμε τις εξής δηλώσεις των μελών της ομάδας της Microsoft:

Κάθε άτομο από την ομάδα του Xbox ξεχωριστά εργάζεται από κοινού για να κάνουμε το gaming προσβάσιμο, ισότιμο και βιώσιμο για όλουςPhil Spencer, διευθυντής του Xbox.

Σχεδιάζουμε μία ποικιλία πραγμάτων, έτσι ώστε όλοι να βρίσκουν έναν τρόπο να συμμετέχουν και να έχουν την αίσθηση του ανήκεινKristine Woolery, creative manager της Microsoft.

Με τόσα πολλά παιδιά να περνούν τον χρόνο τους στο Xbox, από εδώ θα πρέπει να αρχίσουμε, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμοKatie Stone Perez, Program Manager της ομάδας του Xbox.

Δείτε περισσότερα από το τι έγινε στο event στο βίντεο που ακολουθεί:




Δες και αυτό!