Τυφλοί άνδρες αποκαλύπτουν πώς κατάλαβαν ότι είναι gay

26/05/2017
από

Συχνά ακούμε για τον “έρωτα με την πρώτη ματιά” . Αλλά πώς είναι αυτή η εμπειρία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν;

Ένα διαφωτιστικό νέο έρχεται από το Reddit, όπου ζητήθηκε από τυφλούς gay χρήστες να μοιραστούν την εμπειρία τους σχετικά με το πώς ανακάλυψαν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

“Είμαι τυφλός από τη γέννησή μου“, λέει ο χρήστης του Reddit, που υπογράφει ως hank_scorpio_123, “κι εντελώς gay” .

Περιγράφει ότι είναι gay και τυφλός: «Ξέρετε, πώς είναι όταν βλέπεις κάποιον και τον θέλεις; Είναι κάτι τέτοιο, απλά δεν μπορώ να τον δω.

Ο χρήστης του Reddit με το ψευδώνυμο RedzandBluez εξηγεί, “Όταν ήμουν 11 ή 12, δεν ήξερα πραγματικά τη διαφορά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Για μένα, ήταν το ίδιο, εκτός από το γεγονός ότι οι άνδρες με έφτιαχναν κι οι γυναίκες δεν με έφτιαχναν» .

Δεν γνώριζα τα μέρη του σώματος (στήθος, κόλπο, πέος κλπ.) και παρόλα αυτά, αισθανόμουν έλξη για το ίδιο φύλο. Λόγω της μοναδικής κατάστασής μου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι το να είναι κάποιος gay δεν είναι επιλογή.

Προσθέτει: «Όταν συναντώ κάποιον, αυτό που προσέχω είναι η φωνή, η μυρωδιά, η καλοσύνη κι η προθυμία τους να με βοηθήσουν όταν χρειάζεται. Οπότε βασικά, δίνω προσοχή στις άλλες τέσσερις αισθήσεις, που συχνά τις ξεχνάμε όταν βλέπουμε. Βγάζει νόημα.”

Ο χρήστης commanderzilyana συμφωνεί. Για αυτόν, όλα έχουν να κάνουν με τον ήχο της φωνής ενός άντρα:

Ακούω τις φωνές των διάφορων τύπων κι απλά κάποιος μου ακούγεται ελκυστικός” , γράφει. “Παρόλο που δεν μπορώ να τους δω μπορώ να φανταστώ πώς φαίνονται.

Το ίδιο ισχύει και για τον Rkingett, ο οποίος γράφει: “Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο από το ότι, οκ, όταν ακούω τη φωνή ενός άνδρα που μου αρέσει, έχω στύση. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω. Απλώς ήξερα ότι ποτέ δεν έβρισκα ελκυστικές τις γυναίκες, καθόλου.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι πολιτιστικό χαρακτηριστικό των περισσότερων ανθρώπων, ότι (άνδρες και γυναίκες, gay και straight) προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους, όταν φιλιούνται και να χαμηλώνουν τα φώτα (ή ακόμα και να τα σβήνουν εντελώς) όταν κάνουν σεξ” , γράφει ο χρήστης easwaran: “Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι γενικά όλα έχουν να κάνουν με την όραση, αλλά στην πραγματικότητα, συμβαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε συνειδητά” .

Ο χρήστης AllHarlowsEve, που αυτοπροσδιορίζεται ως πανσεξουαλικός, το περιγράφει ως εξής: “Ειλικρινά, δεν είναι όλα διαφορετικά σε σχέση με το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι που βλέπουν και γνωρίζουν ότι είναι gay. Όταν σκέφτονται να φιλήσουν κάποιον, γύρω στη δευτέρα γυμνασίου, ξέρουν αν θέλουν να φιλήσουν αγόρια ή κορίτσια» .

Το μυστήριο λύθηκε!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!