Τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της Ariana Grande με 22 νεκρούς

23/05/2017
από
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Singer Ariana Grande performs onstage during Macy's Presents Fashion's Front Row on September 7, 2016 in New York City. (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Macy's)

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση, που έγινε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Ariana Grande στο Manchester χθες το βράδυ.

Η τραγική επίθεση στο Manchester Arena έγινε όταν η τραγουδίστρια ήταν ακόμη στη σκηνή. Σε βίντεο, που κατέγραψε σκηνές από το περιστατικό, φαίνεται το κοινό να απομακρύνεται από το σημείο κλαίγοντας. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο μοναδικός δράστης, που ήταν άνδρας, έχασε τη ζωή του στο σημείο.

Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Macy’s)

Οι σκέψεις μας είναι με αυτά τα 22 θύματα, που έχασαν τη ζωή τους, με τα 59 άτομα, που έχουν τραυματιστεί και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα” , δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ Ian Hopkins. “Συνεχίζουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε. Τα οκτώ νοσοκομεία σε όλο το Μάντσεστερ φροντίζουν γι’ αυτούς” . Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να διαπιστωθεί αν ο άνδρας που προκάλεσε την έκρηξη δρούσε μόνος του ή αποτελούσε μέρος ενός δικτύου. Φαίνεται, ότι ο δράστης είχε μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή, την οποία πυροδότησε προκαλώντας αυτή τη φρικαλεότητα» .

Η αστυνομία δήλωσε ότι κλήθηκαν για πρώτη φορά στις 10.33 μ.μ. με αναφορές για έκρηξη, ενώ αξιωματικοί έσπευσαν στο σημείο, αφού έλαβαν περισσότερες από 240 κλήσεις συνολικά.

Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα από όσες κι όσους αναζητούσαν τις φίλες τους και τους φίλους τους, που ακόμα αγνοούνται.

Οι διοργανωτές της συναυλίας εκκένωσαν τον χώρο, ενώ οι σταθμοί γύρω από τον χώρο σταμάτησαν να λειτουργούν για λόγους ασφαλείας.

Έχει ραγίσει η καρδιά μου“, δήλωσε η Ariana Grande. “Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο λυπημένη. Δεν έχω λόγια.

Η τραγουδίστρια είναι πολύ δημοφιλής στα παιδιά και τις/τους εφήβους και διατηρεί έντονη επαφή την LGBT κοινότητα. Έχει επίσης διακηρυχθεί υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων. Η παγκόσμια περιοδεία της μετά την επίθεση αναβλήθηκε.

Η Victoria Monet σχολίασε επίσης το περιστατικό:

Θα ευχόμουν να ήμουν οκ, αλλά δεν είμαι. Ασφαλής; Ναι, αλλά βαθιά πληγωμένη που αγαπημένα μου πρόσωπα που βγήκαν περάσουν τη νύχτα της ζωής τους, κατέληξαν να τη χάσουν ζωή τους. Δεν ήταν ασφαλείς. Δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω αυτό το μίσος! Αυτό θα έπρεπε να αποτελεί τον ασφαλή τόπο γι’ αυτούς! Είμαι τόσο πληγωμένη και απογοητευμένη που δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό και δεν μπορώ να χαμογελάσω και αισθάνομαι εντελώς άχρηστη, συγγνώμη. Θεέ μου, βοήθησέ με να βρω τη δύναμη. Θα μείνω εκτός από τα social media, θέλω μόνο να γνωρίζετε ότι σας αγαπώ όλες κι όλους. Παρακαλώ, στείλτε όλες τις προσευχές σας στο Manchester.

Η BIA έγραψε: “Έχει ραγίσει η καρδιά μου

Η πρωθυπουργός Theresa May λίγο μετά το περιστατικό δήλωσε: «Εργαζόμαστε για να προσδιοριστούν όλες οι λεπτομέρειες για το τι αντιμετωπίζει η αστυνομία, τρομοκρατική επίθεση» .

Τα τοπικά ξενοδοχεία της περιοχής στέγαζαν προσωρινά τα παιδιά που δεν ήταν εκεί με τους γονείς τους κι η αστυνομία δημοσίευσε έναν αριθμό τηλεφώνου, όπου μπορούν να καλέσουν για να ελέγξουν αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι καλά.

Η συναυλία ήταν sold out και το Manchester Arena έχει χωρητικότητα 18.000 άτομα.

Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης για όσες / όσους ενδιαφέρονται είναι: 0161 856 9400 ή 0161 856 9900.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!