Πολλά είναι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τον πρόσφατο χαμό της Eυαγγελίας Βλάμη. Μεταξύ άλλων κι αυτό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, που μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

“…φτάσαμε νύχτα στο νησί γιατί είχε καταστρωθεί ολόκληρο επιτελικό σχέδιο απ το λιμενικό και την αστυνομία για να μην κάνουμε τους γάμους. Ο υπουργός δικαιοσύνης κι ο εισαγγελέας του αρείου πάγου μας είχαν σχεδόν επικηρύξει και μας έψαχναν. Με κουκούλες γυαλιά και καπέλα για να μην μας αναγνωρίσει κανείς και με τη ψυχή στο στόμα.
Ο Ηλίας είχε ετοιμάσει δυο νυφικές παστάδες στο ξενοδοχείο πάνω απ το γκρεμό, με ουρανό λευκά τούλια και λουλούδια για τους μελλόνυμφους. Τρυπώσαμε στα δωμάτια και κάναμε ησυχία ως αργά. Η ΟΜ χάθηκε κι η Ε αγωνιούσε αν θα βρεθεί το πρωί για το γάμο.
Πολύ πριν χαράξει μπήκαμε στα μικρά αμάξια για το Μεγάλο Χωριό.
Σαν σκιές γλυστρήσαμε στη μικρή πόρτα του μεγάλου βοτσαλωτού της αυλής του Δημαρχείου. Στο μεγάλο δέντρο της πλατείας στα μικρά νησιά μάθαμε πως μπορείς να κολλήσεις την αγγελία του γάμου, αντί να ψάχνεις για εφημερίδα γιατί καμμιά(πλην αυτής του ΠΛ) δεν δημοσίευε αγγελία ομόφυλου γάμου στη χώρα.

Ο λεβέντης Δήμαρχος πριν υπογράψουμε και οι μάρτυρες, που ήταν και δυο ντόπια παλικάρια, μας διάβασε αργά την πιο συγκινητική δημοκρατική ευχαριστία του, “για την υποχρέωσή του να σεβαστεί τη θέλησή τους”!

Η Ευαγγελία, η Ολγα Μαρί, ο Δημήτρης κι ο Θέμης ισχυροί. Κεφάλαιο.
Βγήκαμε στο φώς του μεγάλου ήλιου κι ήξερα πως ο Σπύρος Χ είχε ξεκλέψει τη φωτό που απ ΤΑ ΝΕΑ το γνώρισε στον κόσμο.

Τα χαμε καταφέρει.
Πίσω στο ξενοδοχείο βριζόμουν για ώρες με τα πρωινάδικα σε ζωντανή σύνδεση ουρλιάζοντας. Η Ελλάδα το χε κάνει κι οι δημοσιογράφοι επέρδοντο.
Ολα πιά ήταν άλλα.”

(απόσπασμα από το βιβλίο που δεν έχει γραφτεί, αφιερωμένο στις κουμπαρούλες μου που θάφτηκαν στο χώμα αλλά σκλάβωσαν τις καρδιές μας. Καταγραμμένο απ την κάμερα του σπάνιου Π Ευαγγελίδη για κάποια μέρα που η Ελλάδα θα συνέλθει. Τους ευχαριστώ)


Κεντρική Φωτογραφία: Νicolas ΝANEV, πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr