Σε πρόσφατη συνέντευξη στη Vogue, η τραγουδίστρια μίλησε για το πώς ήταν να μεγαλώνει σ’ ένα προστατευμένο χριστιανικό σπίτι.

Παρόλο που η Katy Perry έγινε γνωστή για πρώτη φορά από το queer single του 2008, “Kissed a Girl“, η σχέση της με τη σεξουαλικότητα δεν ήταν πάντα τόσο ανοιχτά απελευθερωμένη. Ως κόρη ευαγγελιστών πεντηκοστιανών πιστών, παραδέχεται ότι μεγάλωσε σε μια “φούσκα πέρα από τη φούσκα” γεμάτη με ομοϊδεάτες πιστούς.

Η Perry προσθέτει ότι δεν της επιτρεπόταν να «συναναστρέφεται με gay άτομα» και θυμάται κάποιο «γενεσιακό ρατσισμό», αν κι ήταν πάντα ένα κορίτσι που είχε περιέργεια, πρόθυμο να κάνει ερωτήσεις και να μάθει περισσότερα για τον κόσμο. Αυτή κι η οικογένειά της θα διάλεγαν ποπ συναυλίες από της Madonna μέχρι και του Marilyn Manson, για να πάνε να μοιράζουν φυλλάδια με τίτλο “Πώς να βρεις τον Θεό“. Αλλά όταν η Perry παρακολούθησε για πρώτη φορά ζωντανά τον Manson (με τον πάστορα, όχι τίποτε άλλο), είπε στη Vogue, ότι τότε “κατάλαβε” .

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τον περασμένο μήνα στο Gala του Human Rights Campaign, η Perry μίλησε, επίσης, για την δική της εμπειρία σχετικά με την σεξουαλική εμπειρία της μ’ άλλες γυναίκες και το νόημα πίσω από τους συγκινητικούς στίχους των τραγουδιών της: “Λέω την αλήθεια μου και ζωγραφίζω της φαντασιώσεις μου μέσα από τα μικρά ποπ τραγούδια μου” , δήλωσε στο κοινό του Los Angeles. “Για παράδειγμα, στο “I kissed a girl and I liked it” υπάρχει αλήθεια και, για την ακρίβεια, έκανα περισσότερα από αυτό.

Συνεχίζει αναφέροντας πόσο πολύ δυσκολεύτηκε να συμβιβάσει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό με την θρησκεία της: “Όταν μεγάλωνα, η ομοφυλοφιλία ήταν συνώνυμο των λέξεων “καταδίκη” και “κόλαση”. Σήμαινε ότι πας σ’ έναν τόπο που σφίγγεις τα δόντια, καίγεσαι για πάντα και πιθανώς ο Mike Pence φέρνει έναν ατελείωτο κατάλογο καλεσμένων για μπάρμπεκιου. Για κανένα λόγο. Ήθελα τις μαργαριταρένια πύλες [του παραδείσου] και τις ατελείωτες γαρνιτούρες.

Αναγνωρίζοντας ότι με το “Kissed a Girl” η Perry ξεκίνησε μια απαραίτητη συνομιλία με το ευρύ κοινό γι’ αυτά τα θέματα κατέληξε να γίνει αγαπημένη καλλιτέχνιδα της LGBTQ κοινότητας, η οποία να θεωρείται από την ίδια ως τον πιο “ελεύθερο, ισχυρό, ευγενικό κι αφοσιωμένο κοινό” της.