Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: 4η ημέρα

26/03/2017

Η τέταρτη ημέρα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου υποδέχεται το κοινό της με την προβολή δώδεκα ταινιών που συνεχίζουν να αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο του γαλλικού κινηματογράφου αλλά και της μουσικής αυτού. Οι κινηματογράφοι ΔΑΝΑΟΣ και Astor, μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο, θα φιλοξενήσουν τις διαγωνιζόμενες ταινίες αλλά και κάποιες εκτός διαγωνισμού για τρεις ακόμα ημέρες.

Οι σημερινές προβολές είναι οι εξής:

  1. Corniche Kennedy (Λεωφόρος Corniche Kennedy) – Dominique Carbera 

Στο γαλάζιο της μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες πολυκατοικίες, κάποιοι νέοι από τη Μασσαλία αψηφούν το νόμο της βαρύτητας. Αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της. Τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.

Κινηματογάφος ASTOR, 16:00
Έγχρωμο, 94 λεπτά

2. Montréal la blanche (Μοντρεάλ, λευκή πόλη) – Bachir Bensaddek 

Στο Μόντρεαλ, μια νύχτα Χριστουγέννων που συμπίπτει με το Ραμαζάνι, τη μουσουλμανική νηστεία, οι μοίρες δύο ανθρώπων από την Αλγερία θα συγκλίνουν προσωρινά, με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια ένα παρελθόν από το οποίο θεωρούσαν ότι έχουν απαλλαχθεί.

Κινηματογράφος ASTOR, 18:00
Έγχρωμο, 90 λεπτά

3. Irréprochable (Χωρίς Ενοχές) – Seébastien Marnier 

https://www.youtube.com/watch?v=DA1mW7iLgxA

Η Constance, άνεργη εδώ και ένα χρόνο, επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε όταν μαθαίνει ότι ανοίγει μια θέση εργασίας στο μεσιτικό γραφείο στο οποίο είχε κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Όμως το παλιό της αφεντικό προτιμά μια νεότερη υποψήφια. Τότε η Constance θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάρει τη θέση που θεωρεί ότι της ανήκει.

Κινηματογράφος ASTOR, 22:00
Έγχρωμο, 104 λεπτά

4. Sage Femme – Martin Provost 

Η Claire ασκεί με πάθος το επάγγελμα της μαίας. Στην ανησυχία της σχετικά με το προσεχές κλείσιμο του μαιευτηρίου της, έρχεται να προστεθεί η αναστάτωση που φέρνει στη ζωή της η επιτροφή της Béatrice, μιας εκκεντρικής γυναίκας που υπήρξε ερωμένη του συγχωρεμένου πατέρα της.

Κινηματογράφος ASTOR, 22:15
Έγχρωμο, 120 λεπτά

5. Le voyage de Fanny (Το ταξίδι της Fanny) – Lola Doillon 

Η δωδεκάχρονη Fanny και οι δύο μικρότερες αδερφές της κρύβονται σε ένα σπίτι μακριά από τους γονείς τους, μαζί με άλλα εβραιόπουλα που φυγαδεύτηκαν από τις οικογένειές τους. Η Fanny, αναγκασμένη να το σκάσει βιαστικά, αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας ομάδας από οχτώ παιδιά και ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι διασχίζοντας την κατεχόμενη Γαλλία μέχρι τα Ελβετικά σύνορα.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 16:00
Έγχρωμο, 94 λεπτά

6. Marie et les naufragés (Ναυαγοί στον Έρωτα) – Sébastien Betbeder 

“Η Μαρία είναι επικίνδυνη” είχε προειδοποιήσει ο Antoine, κάτι που δεν εμπόδισε τον Siméon να τα παρατήσει όλα για να την ακολουθήσει στα κρυφά. Ο Oscar, συγκάτοικος του, υπνονάτης και μουσικός, και ο Antoine, συγγραφέας χωρίς έμπνευση, σύντομα τον παίρνουν καταπόδας. Οι τέσσερίς τους πιθανός να συνδέονται με κάτι που τους ξεπερνά…

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 18:00
Έγχρωμο, 104 λεπτά

7. Ciao Amore… – Dalida Lisa Azuelos 

https://www.youtube.com/watch?v=iXcV2Ufjjlk

Από τη γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από τον γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’amoroso το 1974, το Ciao amore… Dalida αποτελεί το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 20:00
Έγχρωμο, 124 λεπτά

8. De sas en sas (Επισκεπτήριο) – Rachida Brakini 

Μια ζεστή μέρα του Καλοκαιριού, το 2013, η Fatma και η κόρη της Nora παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές Fleury-Mérogis. Στο πάρκινγκ έχει μαζευτεί ήδη πλήθος επισκεπτών. Η πόρτα του σωφρονιστικού ιδρύματος ανοίγει. Μια πρώτη πόρτα, ένας πρώτος προθάλαμος, ένας πρώτος διάδρομος. Είναι το ζήτημα μιας φρικτής διαδρομής μέχρι το επισκεπτήριο.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 22:30
Έγχρωμο, 82 λεπτά

9. Mr & Mrs Adelman (Ο κύριος και η κυρία Άντελμαν) – Nicolas Bedos

Όταν η Sarah γνωρίζει τον Vincent το 1971, δεν ξέρει ακόμα ότι θα πορευτούν μαζί 45 χρόνια και θα ζήσουν μια ζωή γεμάτη πάθος και μυστικά, πόνο και εκπλήξεις. Πρόκειται για την Οδύσσεια ενός ζευγαριού.

Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG), 16:00
Έγχρωμο, 120 λεπτά

10. Les parapluies de Cherbourg (Οι Ομπρέλες του Χερβούργου) – Jacques Demy 

https://www.youtube.com/watch?v=kLXNBu6_JNA

Η κυρία Emery και η κόρη της Geneviène έχουν μία μπουτίκ με ομπρέλες. Η νεαρή κοπέλα είναι ερωτευμένη με τον Guy, έναν υπάλληλο γκαράζ, όμως εκείνος φεύγει για τον πόλεμο στην Αλγερία. Η Geneviène, έγκυος και ωθούμενη από την μητέρα της, παντρεύεται τον Roland, έναν πλούσιο κοσμηματοπώλη.

Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG), 18:15
Έγχρωμο, 91 λεπτά

11. Ce sentiment de l’été (Εκείνο το Καλοκαίρι) – Mikhaël Hers 

Το καλοκαίρι, η τριαντάχρονη Sasha, πεθαίνει ξαφνικά. Ο σύντροφός της, ο Lawrence, και η αδερφή της, η Joe, αν και γνωρίζονται λίγο, έρχονται πιο κοντά. Μοιράζονται όπως μπορούν τον πόνο και το βάρος της απώλειας, μεταξύ Βερολίνου, Παρισιού, και Νέας Υόρκης.

Γαλλικό Ινστιτούτο, 20:00
Έγχρωμο, 106 λεπτά

12. Cessez-le-feu (Παύσατε Πυρ!) – Emmanuel Courcol

1923. Ο George, ήρωας του πολέμου του ’14 που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια ζωή περιπετειώδη στην Αφρική ώσπου αποφασίζει να γυρίσει στη Γαλλία. Εκεί ξαναβρίσκει τη μητέρα και τον αδερφό του, ανάπηρο πολέμου κλεισμένο στη σιωπή. Δυσκολευόμενος να ενταχθεί σε αυτή την μεταπολεμική περίοδο όπου η ζωή συνεχίζει ερήμην του, γνωρίζει την Hélène, δασκάλα της νοηματικής.

Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG), 22:00
Έγχρωμο, 103 λεπτά

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!