Ξεκινά σήμερα το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

23/03/2017

Το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκινάει σήμερα με την αφήγηση της ζωής και της φαντασμαγορικής καριέρας της Δαλιδά, με την βιογραφική ταινία “Ciao Amore… Dalida”, η οποία θα προβληθεί στα πλαίσια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 19:30.

Η Δαλιδά αποτελεί “το πορτρέτο του απόλυτου θηλυκού, μια γυναίκα περίπλοκη και μοντέρνα” και το Φεστιβάλ δανείζεται το δυναμισμό της και ξεκινά με την προβολή έξι ακόμα ταινιών που θα προβληθούν στους κινηματογράφους Astor και Δαναός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών προβολών:

  1. À Jamais (Μια Για Πάντα) – Benoît Jacquot 

Η Laura και ο Rey ζουν σ’ένα σπίτι μπροστά στην θάλασσα. Εκείνος είναι σκηνοθέτης, εκείνη κάνει περφόρμανς στις οποίες παίζει. Ο Rey πεθαίνει – δυστύχημα, αυτοκτονία; – αφήνοντάς την μόνη σε αυτό το σπίτι. Αλλά σύντομα δεν θα είναι τελείως μόνη. Κάποιος έιναι εκεί, o Rey, μέσα από εκείνη και για εκείνη, σαν ένα όνειρο πιο μακρύ και από τη νύχτα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.

Κινηματογράφος Astor, 18:00
Έγχρωμο, 86 λεπτά

2. L’Outsider (Το Αουτσάιντερ) – Christophe Barratier 

https://www.youtube.com/watch?v=lfCng-ZmTnk

Το Outsider, οικονομικό θρίλερ τύπου “Wall Street”, αποκωδικοποιεί το διεθνές οικονομικό σύστημα μέσα από την πορεία του τριανταενάχρονου επενδυτή Jérôme Kerviel, του οποίου οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις παραλίγο να γκρεμίσουν, το 2008, την Société Générale και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Κινηματογράφος Astor, 19:45
Έγχρωμο, 117 λεπτά

3. Victoria (Βικτώρια) – Justine Triet 

Η ποινικολόγος Βικτώρια συναντάει σε ένα γάμο τον φίλο της Vincent και ένα πρώην βαποράκι που είχε ξελασπώσει, τον Sam. Την επόμενη, ο Vincent κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας. Η Βικτώρια αναλαμβάνει με βαριά καρδιά να τον υπερασπιστεί ενώ προσλαμβάνει τον Sam ως οικιακό βοηθό. Αυτή είναι και η αρχή της λαίλαπας για εκείνη.

Κινηματογράφος Astor, 22:00
Έγχρωμο, 97 λεπτά

4. Fleur de Tonnerre (Άγγελος Θανάτου) – Stéphanie Pillonca

Το 1800, η Βρετανία έχει γονατίσει, εξαντλημένη από το υπάρχον καθεστώς και τον παντοδύναμο κλήρο. Σ’αυτό το περιβάλλον, μια μιρκή κοπελίτσα που υποφέρει, μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες, απομονωμένη, ταλαιπωρημένη από τη ζωή που της φέρθηκε αμείλικτα και τη γαλούχησε με νοσηρότητα. Αυτή η μικρή κοπέλα είναι η Hélène Jegado που η μητέρα της την φώναζε «Άγγελο Θανάτου» και η οποία ευθύνεται για τουλάχιστον 25 θανάτους από δηλητηριασμό.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 18:00
Έγχρωμο, 100 λεπτά

5. Cessez-le-feu (Παύσατε Πυρ!) – Emmanuel Courcol

1923. Ο George, ήρωας του πολέμου του ’14 που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια ζωή περιπετειώδη στην Αφρική ώσπου αποφασίζει να γυρίσει στη Γαλλία. Εκεί ξαναβρίσκει τη μητέρα και τον αδερφό του, ανάπηρο πολέμου κλεισμένο στη σιωπή. Δυσκολευόμενος να ενταχθεί σε αυτή την μεταπολεμική περίοδο όπου η ζωή συνεχίζει ερήμην του, γνωρίζει την Hélène, δασκάλα της νοηματικής.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 20:00
Έγχρωμο, 103 λεπτά

6. Ce sentiment de l’été (Εκείνο το Καλοκαίρι) – Mikhaël Hers

Το καλοκαίρι, η τριαντάχρονη Sasha, πεθαίνει ξαφνικά. Ο σύντροφός της, ο Lawrence, και η αδερφή της, η Joe, αν και γνωρίζονται λίγο, έρχονται πιο κοντά. Μοιράζονται όπως μπορούν τον πόνο και το βάρος της απώλειας, μεταξύ Βερολίνου, Παρισιού, και Νέας Υόρκης.

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, 22:00
Έγχρωμο, 106 λεπτά

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




Δες και αυτό!