Άνδρας επιτίθεται λεκτικά και σωματικά σε ζευγάρι, που κρατιέται από το χέρι σε δημόσιο χώρο στο Λονδίνο. Ο άνδρας αυτός σήμερα οδηγείται στην φυλακή.

ακολουθεί διαφήμιση...

Ο λόγος για τον Faisal Ahmed, CEO εταιρίας πρόσληψης προσωπικού, βρέθηκε αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 εβδομάδων, οι μισές εξ’ αυτών δεν είναι εξαγοράσιμες, επειδή φώναξε “you fu**ing gay boy» στον Sam Martin και τον σύντροφό του Tom Davies και στην συνέχεια άσκησε σωματική βία σε βάρος του ενός.

Faisal Ahmed (screenshot)

Οι κύριοι Martin και Davies επέστρεφαν στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο 32χρονος άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε, ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ τη στιγμή εκείνη, άρπαξε τον κ. Martin από το λαιμό, τον γρονθοκόπησε στο πίσω μέρος και τον κράτησε με κεφαλοκλείδωμα τραβώντας τον προς το οδόστρωμα. Ο κ. Martin μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, εξαιτίας των τραυματισμών του.

Βλέποντάς τον να φυλακίζεται σήμερα, ο κ. Martin είπε, ότι αισθάνεται ανακούφιση που υπηρετήθηκε η δικαιοσύνη.

Ως γκέι ζευγάρι ήταν σημαντικό, ότι τόσο η αστυνομία, όσο και το δικαστικό σύστημα, μας υποστήριξαν κι αυτό ήταν που βοήθησε πραγματικά, δεδομένου του γεγονότος, ότι το περιστατικό μας έκανε να αισθανόμαστε πιο ευάλωτοι“, είπε στην Evening Standard για το PinkNews.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε πώς ο διευθύνων σύμβουλος απλά φώναξε “θα έπρεπε να ντρέπεστε που είστε gay” . Όμως, η Penny Ferguson από τη δίωξη, κατέθεσε στο δικαστήριο του Λονδίνου τα εξής: “Ο κ. Ahmed φώναξε «f ****** gay boy» στον κ. Martin κι ύστερα γύρισε στον κ. Davies και είπε «Τι;» . Την αμέσως επόμενη στιγμή, ο κ. Ahmed άρπαξε τον κ. Martin από το λαιμό. Γύρισε να φύγει, αλλά ο κ. Martin άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να καταγράφει. Τότε ο κ. Ahmed γρονθοκόπησε τον κ. Martin στο πίσω μέρος του λαιμού, τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και τον έσυρε στο έδαφος.”

Το ζευγάρι ακολούθησε τον κ. Ahmed σε ένα bar, όπου και συνελήφθη από την αστυνομία.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστή να μην του επιβληθεί ποινή που να του στερεί την ελευθερία του, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα χάσει τη δουλειά του και δεν θα είναι σε θέση να ζήσει τη μητέρα του.

Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου Julia Newton δήλωσε ότι: «Αυτή ήταν μια εντελώς απρόκλητη επίθεση. Εκφέρατε ομοφοβικό λόγο και νομίζω ότι η ποινή φυλάκισης είναι κατάλληλη. Καμία πίστωση δεν μπορεί να δοθεί. Κρίνεστε ένοχος μετά από δίκη κι η ποινή σας είναι η άμεση στερητική της ελευθερίας σας. Σας καταδικάζω σε 20 εβδομάδες φυλάκισης. Θα υπηρετήσετε το ήμισυ αυτού του χρόνου στη φυλακή, ενώ για το υπόλοιπο θα προσφέρετε κοινωνική εργασία.”