Το 1ο LGBT γηροκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζεται από το δημοτικό συμβούλιο του Manchester

24/02/2017
από

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε τώρα για την υποστήριξη των ηλικιωμένων πριν να είναι πολύ αργά», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Bernard Priest.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Manchester ανακοίνωσε τα σχέδια για την δημιουργία του 1ου γηροκομείου του Ηνωμένου Βασιλείου για λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς άτομα.

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 7.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών που ανήκουν στην πολύχρωμη οικογένεια, όπου αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Θα είναι ευπρόσδεκτοι να φιλοξενηθούν στο γηροκομείο και cis ετερόφυλα άτομα, ωστόσο η πλειοψηφία – τουλάχιστον το 51% – των ωφελούμενων θα ανήκουν στην LGBT κοινότητα, ανακοίνωσε το συμβούλιο.

Μια έκθεση από το LGBT Foundation επισημαίνει, ότι οι LGBT ηλικιωμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην έχουν σύντροφο και να μένουν μόνες ή μόνοι τους συγκριτικά με τους cis ετερόφυλους της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν παιδιά και να βλέπουν την οικογένειά τους τακτικά.

Περισσότερο από το 55% των λεσβιών, γκέι και αμφί που ρωτήθηκαν, πιστεύει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους έχει αρνητικό αντίκτυπο σ’ αυτά, καθώς κι η ηλικίας τους.

Το νέο συγκρότημα κατοικιών έχει οριστεί να είναι «προσιτό» και με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η τοποθεσία, ενώ η έναρξη κι η λειτουργία του αναμένεται να ανακοινωθούν.

Αυτή η δομή θα παρέχει στήριξη σ’ αυτή την ομάδα των ανθρώπων, που διαφορετικά θα έπρεπε να αγωνιστούν πολύ για να μπορέσουν να βρουν κατάλληλο κατάλυμα” , σημειώνει ο κ. Priest.

Η σύμβουλος κ. Bev Craig, επικεφαλής μέλος του συμβουλίου για τις LGBT γυναίκες, δήλωσε: «Η προκατάληψη κι οι διακρίσεις μπορεί να γίνουν ένα πραγματικό πρόβλημα για να αντιμετωπίσουν τα ηλικιωμένα LGBT άτομα. Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει καθώς γερνούν να αντιμετωπίζουν όλη αυτή την προκατάληψη από τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν, όταν δεν μπορούν να δεχτούν τη σεξουαλικότητά τους ή την ταυτότητα φύλου τους. Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται απομονωμένοι από αυτό που είναι, ή που τους αρέσει να είναι.” 

Πηγή: Independent




Δες και αυτό!