Με το υπουργείο Παιδείας τα έβαλε για μια ακόμη φορά η ΟΛΜΕ, με αφορμή τη θεματική εβδομάδα και τις έμφυλες ταυτότητες στα γυμνάσια.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νικόλας Παπαχρήστος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και την εκπομπή «Breakfast» χαρακτήρισε τον σχεδιασμό του υπουργείου “πρόχειρο και αποσπασματικό”.

Νικόλας Παπαχρήστος

“Υπάρχουν καθηγητές που δεν γνωρίζουν τα αντικείμενα, ενώ καλούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με γονείς για θέματα που διχάζουν την κοινωνία όπως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Είμαστε αντίθετοι στο να γίνουμε καθοδηγητές των ενηλίκων”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.

Παράλληλα, όπως είπε, δεκάδες ΜΚΟ έχουν αιτηθεί να συμμετάσχουν στην θεματική εβδομάδα. “Άπειρες ΜΚΟ μεταξύ τους και κομματικές όπως η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας που πρόσκειται στο ΚΚΕ έχουν κάνει αιτήσεις για να μπουν στα σχολεία. Πρέπει να ελεγχθεί η είσοδος ΜΚΟ αμφιβόλων προθέσεων“. Πρόσθεσε ότι στη θεματική εβδομάδα υπάρχουν ενότητες που υπήρχαν σε μαθήματα που κόπηκαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Τέλος, ο κ. Παπαχρήστος υπογράμμισε ότι η μια εβδομάδα μακριά από τα μαθήματα αποσυντονίζει τους μαθητές. “Σταματά για μια εβδομάδα η εκπαιδευτική διαδικασία και μετά θα χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα για να προσαρμοστούν και πάλι τα παιδιά”.

Ο γγ της ΟΛΜΕ πρότεινε η θεματική εβδομάδα να περιοριστεί σε 1-2 ημέρες και με ενότητες που μπορούν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Γ.Γ. ΟΛΜΕ προφανώς δεν γνωρίζει ότι αυτοί που διχάζουν την κοινωνία είναι οι εκπαιδευτικοί και ο ίδιος που δεν ξέρει από βιβλία, αν άνοιγε μερικά βιβλία ή εγχειρίδια όπως κάνουν σχολεία στην ΕΥΡΩΠΗ και σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του.
    Κυρίως όμως να αποκρυσταλλώσει την γνώση από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, τους ψυχολόγους, τα πανανθρώπινα δικαιώματα από την χάρτα δικαιωμάτων Ανθρώπου, από την επιστήμη και τις ανθρωπιστικές σπουδές που μιλούν για την εξελιξη της κοινωνίας και την γνώση μέσα από αυτή. ΟΧΙ την καθοδήγηση που ειρωνικά αναφέρει στην επιστολή του. Ως εκπαιδευτικός προφανώς αγνοεί ότι η προσωπικότητα όταν φυλακίζεται, όταν δεν εκφράζεται, μετατρέπεται σε μπούλινγκ, σε βια με χειρότερα αποτελέσματα. Οπότε ας ανοίξουν κανα βιβλιο πριν ξεστομίσουν καμία αρλούμπα…

Comments are closed.