Μοντέλο της Chanel κάνει coming out ως intersex

24/01/2017
από

Ένα 29χρονο μοντέλο από το Βέλγιο και fashion star μοιράζεται την intersex ταυτότητά του με το κοινό.

To μοντέλο Hanne Gaby Odiele, που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους μόδας όπως Chanel, Dior, Alexander Wang, με δελτίο τύπου προς στην Huffington Post αναφέρει, ότι πήρε την απόφαση να ζήσει ανοιχτά και με ορατότητα με την ελπίδα να δώσει φωνή στην intersex κοινότητα και να βοηθήσει με την προσπάθειά του να σταματήσει η βία κι η κακοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των intersex ατόμων.

Έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου που αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα πια να μοιραστώ αυτό το σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου“, αναφέρει.

Είναι καιρός πια τα intersex άτομα να βγουν από την σκιά, να διεκδικήσουν το κύρος τους και να αφήνουν την ντροπή, να αγωνιστούν ενάντια στη βία και την κακοποίηση, που υποφέρουν πολλά παιδιά. Τα intersex παιδιά διατρέχουν, ακόμη και σήμερα, τον κίνδυνο της κακοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου και τη θέση μου για να βοηθήσω, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην κακοποίηση.

Ο όρος intersex ως προσδιορισμός της ταυτότητας ενός ατόμου, συχνά ενέχει δυσκολία κατανόησης ως προς την σημασία του. Ο όρος περιγράφει το άτομο εκείνο, που γεννιέται με χρωμοσώματα, που δεν αποδίδονται απαραίτητα στην παραδοσιακή κατανόηση που έχουμε για το διπολικό διαχωρισμό του φύλου σ’ άντρα και γυναίκα.

Τα intersex παιδιά υποβάλλονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση, ώστε να ευθυγραμμιστούν είτε με το αρσενικό είτε με το θηλυκό πρότυπο, μία διαδικασία την οποία πολλοί γιατροί πια καταδικάζουν.

Το γνωστό μοντέλο για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το θέμα σε συνεργασία με την οργάνωση interACT Advocates for Intersex Youth ξεκινάει τη μάχη για να σταματήσουν οι επιβλαβείς ιατρικές επεμβάσεις κι η βία ενάντια στα παιδιά, που γεννιούνται με intersex ταυτότητα.




Δες και αυτό!