Τον Δεκέμβρη του 1979 η ΕΡΤ προκύρηξε πανελλήνιο διαγωνισμό για τη Eurovision του 1980. Ήταν η εποχή που πηγαίναμε καλά στο διαγωνισμό (5η θέση το 77, τοπ 10 78, 79). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σε έγψρωμη εικόνα ο Βασίλης Τσιβιλίκας παρουσίασε 12 τραγούδια εκ των οποίων επικράτησε το “Autostop”, που έγραψε ο Τζικ Νακασιάν σε στίχους Ρόνης Σοφού, με ερμηνεύτρια την Άννα Βίσση. Συνολικά, συγκέντρωσε 474 βαθμούς, μόλις πέντε περισσότερους από το “UFO” του Κώστα Τουρνά.

Στα αξιοσημείωτα, η συμμετοχή του.. Γιάννη Φλωρινιώτη και των αδελφών Γαρμπή με το «Έχω μια μελωδία». Θα τους απολαύσετε στο βίντεο (με την Καιτούλα δεύτερη από αριστερά). Η Άννα Βίσση στη Eurovision πήρε 30 βαθμούς μόνο, λέτε ο Γιάννης με την Καιτούλα να τα πηγαίνανε καλύτερα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 1980 διεξήχθη στη Χάγη. Νικήτρια χώρα ήταν η Ιρλανδία με 143 πόντους με το τραγούδι What’s Another Year που το ερμήνευσε ο Τζόνι Λόγκαν. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Δυτικής Γερμανίας και την 3η θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η Άννα Βίσση και The Epikouri με το τραγούδι Ωτοστόπ και κατέλαβαν την 13η θέση με 30 βαθμούς. Εκείνη τη χρονιά δε συμμετείχαν το Μονακό, η Γιουγκοσλαβία και το Ισραήλ ενώ επέστρεψε η Τουρκία. Έκανε ντεμπούτο το Μαρόκο, η πρώτη αφρικανική χώρα στην Eurovision.