5 χώρες που και φέτος τα έβαλαν με τους LGBT πολίτες τους

11/12/2016

Οι χώρες που ακολουθούν έγιναν πρωτοσέλιδο και προκάλεσαν την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινότητας, λόγω της άρνησης των πολιτικών δικαιωμάτων στους LGBΤ πολίτες τους.

1. Ρωσία

Το Κρεμλίνο διατήρησε και το φέτος τη σκληρή γραμμή καταστολής των δικαιωμάτων των LGBT. Η χώρα, υπό τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνέχισε να επιβάλλει τον ομοφοβικό νόμο του 2013 που εναντιώνεται σε οποιαδήποτε LGBT πρωτοβουλία.


2. Oυγκάντα

Η αφρικανική χώρα που γλύτωσε από το “σκοτώστε τους gay” νομοσχέδιο, εξακολουθεί να αγνοεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των LGBT πολιτών της. Αυτό το φθινόπωρο, τα Pride στη χώρα ακυρώθηκαν βίαια.


3. Τανζανία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τανζανία “γενικά αγνooύσε” το θέμα των δικαιωμάτων των LGBT μέχρι πρόσφατα. Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ανακοινώσει σχέδια για τον τερματισμό LGBT ιδρύματων και την απαγόρευση των λιπαντικών. Η χώρα θέλει επίσης να σταματήσει τα HIV / AIDS προγράμματα που βοηθούν queer ανθρώπους.


4. Μπαγκλαντές

Το περασμένο καλοκαίρι, o Xulhaz Mannan, ο εκδότης του μοναδικού LGBT περιοδικού του Μπαγκλαντές, δολοφονήθηκε, σημειώνοντας ένα σημαντικό πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη LGBT κοινότητα.


5. Ινδονησία

Η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έχει εμπλακεί σε μια διαρκή καταστολή των LGBT δικαιωμάτων. Η χώρα που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από ισλαμικές θρησκευτικές οργανώσεις, έχει απαγορεύσει το gay σεξ, έχει κλείσει περισσότερες από 80 LGBT ιστοσελίδες και έχει προχωρήσει στη σύλληψη αρκετών ομόφυλων ζευγαριών.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!