Βουλευτές στη Ρωσία κατηγορούν γνωστό βιντεοπαιχνίδι για gay προπαγάνδα

06/12/2016

Με το γνωστό video game «Fifa 17» τα έβαλαν αυτή τη φορά οι βουλευτές της Ρωσίας, κατηγορώντας το για προώθηση της ομοφυλοφολίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ισβέστια, βουλευτές του ρωσικού κοινοβουλίου απέστειλαν επιστολή στην αρχή ελέγχου τηλεπικοινωνιών της χώρας, προκειμένου να ζητήσουν την απαγόρευση του γνωστού ποδοσφαιρικού video game «Fifa 17», υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τους νόμους της χώρας περί ομοφυλοφιλίας.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι καλεί τους χρήστες του «να υποστηρίξουν την δράση Rainbow Laces της Premier League, μία τεράστια καμπάνια υποστήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤ». Σύμφωνα με τον νόμο του 2013, τέτοια προπαγάνδα για «μη παραδοσιακές» σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, τόνιζε η ίδια η επιστολή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, με έδρα στη Βρετανία, ξεκίνησε αυτή την καμπάνια για την καταπολέμηση της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας ότι το 72% των φιλάθλων έχουν ακούσει σχόλια κατά της κοινότητας ΛΟΑΤ σε αναμετρήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ΕΑ Sports, δημιουργός του FIFA 17, επίσης στηρίζει την καμπάνια, επιτρέποντας στους χρήστες του video game να επιλέγουν εμφανίσεις με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για τους παίκτες τους. Ομως, οι Ρώσοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι πρέπει να απαγορευθεί στη Ρωσία, ή να γίνουν αλλαγές.