Χ. Καραγιαννίδης: “Η κανονικότητα δεν είναι οι ετερόφυλοι, η κανονικότητα είναι όλοι οι άνθρωποι”

01/12/2016

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Βουλή, μετά το ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη. Ο ίδιος, μάλιστα παρεμβαίνει συνεχώς ζητώντας το λόγο για να απαντήσει στα καυστικά σχόλια βουλευτών με τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Από τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις αυτού του Χρήστου Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλούμενος το ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Κατσίκης “αν μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;” μίλησε για κακότητα και παρομοίασε το ερώτημα με τον πυρήνα στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων. “Όταν κανονικοποιείς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και τους άλλους που δεν  εντάσσονται σε αυτό,  τους λες ανώμαλους τότε περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγησης επιθέσεων εναντίον τους” είπε αρχικά ο κ. Καραγιαννίδης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος λέγοντας ότι η υποκρισία να το παίζεις το πρωί αρσενικός με κοστούμι και το βράδυ να κάνεις αυτό που δεν μπορείς να αποκαλύψεις.

Η φράση του μάλιστα πως “αυτή η υποκρισία υπάρχει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες” προκάλεσε νέα εστία έντασης με τον κ. Καραγιαννίδη πάντως να μην υποχωρεί “Ερνστ Ρεμ το έλεγαν αυτό στη ναζιστική Γερμανία” είπε παραπέμποντας στον αρχηγό των ταγμάτων ασφαλείας του Χίτλερ ο οποίος αν και ομοφυλόφιλος τους κυνήγησε. Κλείνοντας ο κ. Καραγιαννίδης είπε: “Η κανονικότητα δεν είναι οι ετερόφυλοι, η κανονικότητα είναι όλοι οι άνθρωποι. Αυτό ή θα το παραδεχθείτε ή θα συνεχίσετε να ζείτε με το μίσος σας”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!