Ομοφοβικό παραλήρημα από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη

01/12/2016

Πρωτοφανές ομοφοβικό παραλήρημα από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωση οδηγιών, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ίση μεταχείριση προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής ή προσανατολισμού στην απασχόληση και την εργασία.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις στην εργασία. Και κάπου εκεί ήρθε και το ομοφοβικό παραλήρημα. Είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ: «έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος; Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Ένας ομοφυλόφιλος μπέι-μπι σίτερ;».

Τα παραδείγματα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση από τα έδρανα του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη που τον διέκοψε. Ενέργεια που «κέντρισε» περαιτέρω τον κ. Κατσίκη, που έβαλε ευθέως εναντίον του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, λέγοντάς του πως «από αυτά που λέτε εκτιμάμε και το IQ σας, οι ισορροπίες είναι λεπτές»!

Την αποστροφή για το IQ του Μάριου Γεωργιάδη αποδοκίμασε και ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ο Μάριος Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού μιλώντας για «μεσαιωνικό σκοταδισμό» και σημειώνοντας πως «εγώ πάντα είμαι προσεκτικός μέσα σε αυτή την αίθουσα, δεν έχω προσβάλει ποτέ κανένα συνάδελφο και δεν δέχομαι να με προσβάλουν».

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος «εκτόνωσε» την κατάσταση λέγοντας πως «ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!