Οι 9 χειρότερες LGBT ταινίες όλων των εποχών

24/11/2016

Πέρα από “Carol” και το “Danish Girl” υπάρχουν και κάποιες άλλες ταινίες, οι οποίες καταπιάνονται με LGBT+ χαρακτήρες – θέματα και που για κάποιο λόγο δεν είναι και τόσο “αξιομνημόνευτες”. Εμείς θυμηθήκαμε 9 από αυτές.

(σ.σ. σας ζητάμε συγγνώμη αν κάποιες από αυτές ανήκουν στις αγαπημένες σας…)

9 The Object of My Affection (1998)

Ο Nicholas Hytner σκηνοθετεί την Jennifer Aniston η οποία ερωτεύεται τον gay κολλητό της. Κάποιοι κριτικοί είχαν βρει την ταινία τετριμμένη και κάπως στερεοτυπική. Και για να λέμε την αλήθεια, ήταν. Υπάρχει βέβαια μια κάποια ζεστασιά στην ταινία, με το τέλος όμως να μας απογοητεύει πολύ!


8 But I’m a Cheerleader (2001)

Η Natasha Leyonne έχει παίξει σ΄αρκετές εφηβικές ταινίες (βλ. American Pie), Η χειρότερη όμως ήταν η κλισέ ιστορία μιας μαθήτριας που βρίσκεται σε μια κατασκήνωση με στόχο τη «θεραπεία» της ομοφυλοφιλίας της. Ακόμα και η εμφάνιση του RuPaul (παίζει τον «πρώην γκέι») δεν μπορεί να σώσει την ταινία.


7 Jenny’s Wedding (2015)

Δεκατέσσερα χρόνια σε Fast forward και ενώ η παραγωγή είναι κάπως πιο σοφιστικέ, η ταινία πάσχει από παντελή έλλειψη queer στοιχείου. Μια δόση λεσβιακής ατμόσφαιρας και ένα έντονο δράμα οικογενειακής αποδοχής για ένα ανιαρό πάντρεμα ομο-ετεροκανονικότητας. Στο πρωταγωνιστικό ρόλο η Katherine Heigl.


6 The Next Best Thing (2000)

Αυτό που είναι πραγματικά επώδυνο στην ταινία είναι το πόσο πραγματικά καλή θα μπορούσε να είναι. Οι προσδοκίες ήταν πολλές για τη Μαντόνα, της οποία η καριέρα είχε φτάσει σε άλλο επίπεδο μετά τον ρόλο της Εvita, 4 χρόνια πριν. Η ιστορία τελικά κούρασε. Ακόμη μια straight γυναίκα που έρχεται κοντά με τον gay φίλο της, μόνο που αυτή τη φορά υπάρχει και παιδί.


5 Another Gay Movie: Gays Gone Wild! (2008)

Όταν η αισθητική του American Pie συναντά της queer θεματολογία. Ακόμη πάντως και σήμερα ο τίτλος της μας προκαλεί εντύπωση, μιας και εξακολουθούμε να ψάχνουμε τις gay ταινίες με τον φακό… (και εδώ έχουμε RuPaul).


4 Gigli (2003)

Από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών. Ο Ben Affleck και η Jennifer Lopez σε μια ταινία που υπάρχει μόνο για να παίζουν και να φαίνονται. Η J LO υποδύεται την Ricki, μια λεσβία που συνεργάζεται με τον μάτσο Affleck για να λύσουν μια απαγωγή. Τελικά εκείνη ξεχνά τη σύντροφό της και τον ερωτεύεται…


3 Bruno (2009)

Εντάξει δεν ήταν και τόσο προσβλητική όσο περιμάναμε να είναι και ο Sacha Baron Cohen ίσως να μας πρόσφερε και κάποιες στιγμές γέλιου. Το κακό στην ιστορία είναι ότι ο Bruno δημιουργήθηκε για την κατανάλωση του straight κοινού, εις βάρος των απανταχού queer.


2 I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007)

Eδώ ο Adam Sandler και ο Kevin James υποδύονται δύο straight πυροσβέστες που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης για να εξαπατήσουν… Και τα αντι-gay αστεία καλά κρατούν. Θέλετε κι άλλο;


1 Stonewall

Η ταινία ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μια πραγματική -θρυλική- ιστορία (στην οποία λίγο βασίστηκε), έναν blockbuster σκηνοθέτη και το ικανοποιητικό ποσό των 12,6 εκ. να διαθέσει. Τί πήγε στραβά; Αρχικά το μη συμπεριληπτικό κάστινγκ. Πολλοί λευκοί ηθοποιοί για μια ιστορία διαφορετικότητας και πολιτισμικότητας. Γεγονός που προκάλεσε ένα ευρύ μποϊκοτάζ. Τέλος, μια ετεροκανονική ματιά σε μια ταίνια για την ίσως πιο σημαντική στιγμή της LGBT+ κοινότητας.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!