Η εταιρεία παραγωγών «Θεατρικές Σκηνές»  παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα την παράσταση «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Σοντερλό ντε Λακλό.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, σκηνικά και φωτισμούς του Pawel Dobrzycki και κοστούμια της Σοφίας Νικολαϊδη.

Οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα και δημοσιεύθηκε το 1782. Το επιστολικό μυθιστόρημα κατέχει εξέχουσα θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του 18ου αιώνα και είναι ο προάγγελος της ανάπτυξης που θα γνωρίσει η αυτοβιογραφία και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα. Είναι η ανταλλαγή επιστολών, αρχικά ανάμεσα σε εραστές και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια την κοινωνικότητα και τον αυθορμητισμό του Διαφωτισμού. Η αλληλογραφία , προσφέρεται για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων. Το μυθιστόρημα «Επικίνδυνες Σχέσεις» αποτελείται από τέσσερα μέρη και έχει υπότιτλο «Επιστολές που συλλέγονται από μία κοινωνία και δημοσιεύονται για τη διδασκαλία κάποιων άλλων κοινωνιών.»

2074335

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές – και θανατηφόρες – από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει.

Η παράσταση

Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της Γερμανικής Βουλής, σχεδιασμένος από τον Χίτλερ.  Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο εγωτικό και κυνικό τρόπο τη ζωή της.


Έναρξη παραστάσεων Παρσκευή 25 Noεμβρίου

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή, Σπύρος Σαραφιανός, Λάμπρος Κτεναβός, Νάνσυ Μπούκλη και η Μάρω Κοντού

Συμμετέχουν: Χρύσα Κλούβα, Αστέρης Κρικώνης, Θεοδωρής Μπουζικάκος, Στάθης Παναγιωτίδης, Σπύρος Πετούσης, Μυρτώ Σαρρή


Πληροφορίες

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 8:00μ.μ./Πέμπτη, Παρασκευή στις 9:15μ.μ.Σάββατο (2 παραστάσεις), 6:15 μ.μ. (λαϊκή απογευματινή) & 9:15μ.μ.(βραδυνή) Κυριακή στις 8:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 20€ πλατεία και 18€ εξώστης /Σάββατο (βραδυνή) 22€ πλατεία και 20€ εξώστης (λαική απογευματινή) 18€ πλατεία και 16€ εξώστης/Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, άνω των 65) 15€ /Ανέργων: 12€ για όλες τις παραστάσεις

Διάθεση εισιτηρίων: Online: www.theatrikesskines.gr, www.tickethour.com /Tηλεφωνικά μέσω Tickethour 210-8938250/ Ταμείο Θεάτρου ΑΛΜΑ (17.00-21.30 εκτός Δευτέρας): Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 -17, Αθήνα/ Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ