Γιατί η γευστική εμπειρία του Galaxy Restaurant συνεχίζεται και τον χειμώνα

21/11/2016

Από το 2012 το πιο γευστικό καλωσόρισμα του χειμώνα δίνεται στο εστιατόριο Galaxy, στον τελευταίο όροφο του Hilton Αθηνών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η χειμωνιάτικη εκδοχή του εστιατορίου σας επιφυλάσσει μια υπέροχη γευστική εμπειρία.

Ηθικά υπεύθυνος, ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου, ο οποίος επιμένει ελληνικά και δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με έμφαση στα εποχιακά ελληνικά προϊόντα με κοσμοπολίτικο όμως χαρακτήρα. Αλήθεια ποιος μπορεί να πει όχι σε μια σαλάτα με πλιγούρι, αγγούρι, σταφίδες, γιαούρτι και ρόδι ή στην αθηναϊκή σαλάτα με πελαγίσιο λαυράκι, κολοκύθι, πέρλες λεμονιού, καϊμάκι με μαύρο χαβιάρι και αφρό wasabi καθώς και στην αποδομημένη ελληνική χωριάτικη σαλάτα με μους από φέτα Καλαβρύτων; 

Για του λάτρεις του “ψητού κρέατος”, τα πολυαγαπημένα πιάτα στη σχάρα παραμένουν στο χειμερινό μενού του Galaxy, με κυρίαρχο το δημοφιλές Black Angus Rib Eye. Σ΄αυτά να αναφέρουμε και την άφιξη του Teres Major Black Angus με βουτυρωμένη πατάτα, κρέμα ντομάτας με λαχανικά και θυμάρι.

Για τους πιο “απαιτητικούς”, υπάρχουν βέβαια και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί του φημισμένου sushi bar, όπως το Dragon roll με γαρίδα panko και avocado και το Surf nTurf με φιλέτο μοσχάρι και γλάσο teriyaki.

Ανεξάρτητα βέβαια από το πιάτο που θα επιλέξετε, δώστε στο δείπνο σας το τέλειο “φινάλε”, απολαμβάνοντας σοκολάτα Valrhona με μους κάστανο και κρέμα λευκής σοκολάτας, ενώ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την ιδιαίτερη κρέμα ντομάτας με πιπεράτο κονφι φράουλας, μαρμελάδα ελιάς και παγωτό μοτσαρέλας.

Επειδή όμως, για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, πέρα από “τι θα φατε” σημασία έχει και το “που”, το εστιατόριο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στο πάσο με θέα στην Ακρόπολη, το Sushi Bar (για να βλέπετε τους σεφ την ώρα που δημιουργούν) ή τα τραπέζια με θέα τη φωτισμένη Βασιλίσσης Σοφίας και τον Πύργο Αθηνών. Στο Galaxy, εξαλλου, τα φώτα της πόλης γίνονται ένα με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς της οροφής, που παραπέμπουν στ’ αστέρια και στους πλανήτες και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Για το τέλος, μια μικρή συμβουλή: Ξεκινήστε τη βραδιά σας μ’ ένα signature cocktail από τον καινούριο κατάλογο του Galaxy Bar όπως το Hugo με λικέρ κουφοξυλιάς και το Spice of Aegean με τζιν, Aegean 3 Cent τόνικ, φρέσκο πιπέρι και φλούδες αγγουριού.


Ξενοδοχείο Hilton: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα 115 28, Πληροφορίες & κρατήσεις: +30 210 7281402




Δες και αυτό!