Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θ. Παπαθεοδώρου σε ραδιοφωνικό σταθμό για την άρση ασυλίας του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκου Νικολόπουλου, από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ανακοινώνονται τα εξής:

«Περί συνέπειας απόψεων και θέσεων ο λόγος… Καλούμε τον κ. Παπαθεοδώρου να ελέγξει το καντάρι που χρησιμοποιεί γιατί μάλλον είναι….ελαττωματικό. Τον καλούμε επίσης να θυμηθεί τι έλεγε ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τότε που αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση Καραμανλή, σε αντιδιαστολή με τις πολιτικές πιρουέτες που έκανε αργότερα, όταν διορίστηκε εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μπορεί ο χαμαιλεοντισμός να αποτελεί κάτι φυσιολογικό για τον κ. Παπαθεοδώρου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους τους πολιτικούς, με όλους τους ανθρώπους.
Και αφού σημειώσουμε πως ακόμα και στη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναφέρεται πως ο κ. Νικολόπουλος στις δηλώσεις του, αναγνώρισε το δικαίωμα όλων στην σεξουαλική αυτοδιάθεση, τον καλούμε να τοποθετηθεί απλά και ξεκάθαρα: Αφού δεν τέθηκε ζήτημα προσβολής των σχέσεων μεταξύ ομοφύλων, γιατί θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος; Μήπως για να μην μπορεί να εκφράζει την άποψή του, που είναι και άποψη όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών; Έχει ανάγκη ο κ. Παπαθεοδώρου από δήθεν πιστοποιητικά προοδευτικότητας ή μήπως επιθυμεί να απαγορεύσει στους Χριστιανούς να ομολογούν την πίστη και τις αξίες τους; Και επειδή, εν πάση περιπτώσει, ιδιαίτερα η Αχαΐα δεν είναι τόσο… απέραντη που να μην γνωρίζουν οι πολίτες τους πολιτικούς τους (από την καλή και από την ανάποδη), ας απαντήσει καθαρά και ξάστερα: Εγκρίνει ο κ. Παπαθεοδώρου τους «γάμους» με άτομα του ιδίου φύλου; Και επειδή υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, πρέπει να οδηγούνται στο εδώλιο όσοι διαφωνούν; Αντί φληναφημάτων και γενικολογιών περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ας μιλήσει ανοικτά. Έχει την υποχρέωση να το πράξει, απέναντι στους ψηφοφόρους του κόμματός του και στους Αχαιούς που εκπροσωπεί στη Βουλή».