Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρα υπέρ της ισότητας στον γάμο

28/10/2016

Ένας Γερμανός υπουργός αψήφησε τις αποφάσεις του συνασπισμού του, αναγνωρίζοντας τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου ως ένα βασικό ζήτημα για τις γενικές εκλογές του 2017.

Ο Heiko Maas, Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας και Προστασίας των Καταναλωτών, εξέφρασε την υποστήριξή του για το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου σε ανοιχτή επιστολή.

Η δημοσίευση έγινε προς τιμήν της πέμπτης επετείου του Bundesstiftung Magnus Hirschfeld, ενός ιδρύματος αφιερωμένου στην έρευνα, σχετικά με τις ζωές των ΛΟΑΤ και την εκπαίδευση της κοινωνίας για τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος της κοινότητας.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε την κληρονομιά του Magnus Hirschfeld με όλες τις δυνάμεις μας», έγραψε.

“Ειδικά τώρα, ως δεξιοί λαϊκιστές έχουμε ξυπνήσει πάλι δυσαρέσκειες, κάνοντας την ομοφοβία κοινωνικά αποδεκτή και θέλοντας να αναβιώσουμε ξεπερασμένα μοντέλα οικογένειας και κοινωνίας του 1950”.

Ο Maas, μάλιστα, εισήγαγε πρόσφατα ένα σχέδιο νόμου, το οποίο θα δώσει χάρη σε γκέι άνδρες που διώκονται βάσει του αντι-γκέι νόμους.

Σήμερα, ο υπουργός που εκπροσωπεί τους Σοσιαλδημοκράτες, δήλωσε ότι η LGBTI κοινότητα θα μπορούσε να υπολογίζει στην υποστήριξή του και επεσήμανε ότι δύναμη της Γερμανίας “βασίζεται στην ελευθερία και στην πολυμορφία”.

«Η Γερμανία είναι μια ισχυρή χώρα, γιατί ο καθένας μπορεί να ζήσει με τον δικό του πρότυπο ζωής», είπε.

«Στο μέλλον, θα μπορούν να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την υποστήριξη μου, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για την υποστήριξη στον γάμο για όλους».

Επί του παρόντος, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Γερμανία μπορούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης και περιορίζονται όταν πρόκειται για την τεκνοθεσία.

Για τη δήλωσή του, Maas, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σοσιαλδημοκράτες στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι αποτελούν μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!