Ομοφοβική επίθεση εις βάρος 17χρονων από οπαδούς της ΑΕΚ

23/10/2016

Δυο 17χρονοι καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα φραστικής και σωματικής επίθεσης από οπαδούς της ΑΕΚ το Σαββάτο 22/10/2016.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο μαθητές – ο Βασίλης Τ. και ο Βασίλης Λ. – βρισκόντουσαν στο βαγόνι του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση προς Κηφισιά όταν περί τις 19:30 μια ομάδα 30-40 μαυροντυμένων ατόμων με εμβλήματα της ΑΕΚ (κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια) επιβιβαστήκαν στο σταθμό “Βικτώρια” φωνάζοντας συνθήματα χτυπώντας και ταρακουνώντας το βαγόνι.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Τ. εκτιμά πως αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο φίλος του απλώς τον κρατούσε από το μπράτσο την ώρα που συζητούσαν και ίσως ότι η «έκφραση φύλου του, δεν εμπίπτει πιθανόν στην εικόνα της κοινωνίας για τον “άνδρα”».

Τότε ένας σωματώδης εξ’ αυτών άρχισε να βρίζει και να προσβάλει τους δυο νεαρούς ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τους χλευάζουν και να τους ρωτάνε «αν είναι πούστιδες».

Στην αντίδραση του Βασίλη Τ. να του πει «Σε παρακαλώ» και «μην ασχολείσαι μαζί μας» εκνευρίστηκε περισσότερο και πλησίασε απειλητικά. Όταν παρενέβησαν λεκτικά δυο επιβαίνουσες αυτός άρχισε να τις βρίζει και επιτέθηκε στον Βασίλη Τ. ρίχνοντας του 2 γροθιές στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιποι που λίγο νωρίτερα χλεύαζαν προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Ευτυχώς δε χτύπησε σοβαρά, και απομακρύνθηκε ενώ στην επόμενη στάση άλλαξε βαγόνι. Τα εν λόγω άτομα αποβιβάστηκαν στο σταθμό “Ειρήνη” όπου λίγη ώρα αργότερα ξεκινούσε ο αγώνας ΑΕΚ-Πανιώνιος.

πηγή: omniatv.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!