Είδαμε το «Γ.Τ.Π.»: gay, trans και straight άντρες μονολογούν για τα πέη τους!

«Γ.Τ.Π.» ή η αντρική απάντηση στο «Αιδίων Μονολογοι». Να σας εξηγήσω τι σημαίνουν τα αρχικά; Δεν χρειάζεται θαρρώ. Όσο για την παράσταση, πρόκειται για μια σειρά από σκετς με θέμα και πρωταγωνιστή το αντρικό μέλος – και κυριολεκτικό κομπέρ της παράστασης ένα γιγαντόσωμο ομιλόν πέος, φυσικά!

Γύρω του, ένας θίασος από «φέροντες», μιλούν για αυτό, γύρω από αυτό ή με αφορμή αυτό, πάντα με προσπάθεια για έξυπνες ανατροπές. Γιατροί ανδρολόγοι, μικροτσούτσουνοι περήφανοι,μεγαλοτσούτσουνοι προβληματισμένοι, πρωτάρηδες και έμπειροι, επιδειξιομανείς και σεμνότυφοι, σκύλοι και άνθρωποι, straight, gay και trans, και ακόμα και ο (για μένα σούπερσταρ της παράστασης) Κούκλος Κεν που ξεπηδάει από μια τεράστια κούτα κούκλας, κούκλος αν και άνευ.

Φυσικά, σαν «αντρική απάντηση» σε οτιδήποτε, είναι πολύ περισσότερο τραχεία σε σημεία στο χιούμορ και τις προσεγγίσεις της, μια πλήρως μέηνστρημ κωμωδία αλλά με πολύ καλό υλικό σαν βάση της και με υπόγειο διδακτικό σκοπό τον οποιο εκτίμησα. Πόσες άλλες εμπορικές κωμωδίες εκεί έξω θα τολμούσαν να συμπεριλάβουν μέσα στο πανηγύρι της στρεητίλας όχι απλά κάποια μη κωμικά «σοβαρά» κομμάτια, αλλά καλογραμμένες και εγκάρδιες εξομολογήσεις από έναν gay άντρα που μιλάει για το βάρος της καραμέλας σε άλλες παραστάσεις απεύθυνσης του «πούστη», τη σεξουαλική συνειδητοποίηση της εφηβείας αλλά και με σκληρό τρόπο για την αντιμετώπιση από την οικογένεια του. Αλλά και άλλη μια εξομολόγηση, από έναν trans άντρα χαρακτήρα ο οποίος μιλάει για την παιδική του ηλικία και τη διαδικασία της μετάβασης και της αποδοχής, αλλά αγγίζει και θέματα όπως η συχνή σύγχυση μεταξύ διπόλου trans/cis και σεξουαλικής προτίμησης, με τρόπο που παραμένει απόλυτα προσβάσιμο στο μέσο κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτή η αρκετά πετυχημένη και φρέσκια, αν και κατανοητά χαμηλού budget, κωμωδία.

14446405_10153839109226016_1748210777_o

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το “Γ.Τ.Π.” είναι η ανδρική απάντηση στο «Αιδοίων Μονόλογοι». Αν μη τι άλλο, όσο υπάρχουν άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, ως θέμα είναι πάντα επίκαιρο. Καθημερινά όμως… Μιλάμε για το πέος, για το τι τραβάει, γι’ αυτόν που το τραβάει, ανοιχτά, όχι με σκοπό να σοκάρουμε, αλλά να διασκεδάσουμε. Ιστορίες πέους, ή για το πέος, με αιτία το πέος ή σε σχέση με το πέος. Όλα όσα θέλατε ή πρέπει να μάθετε για το πέος, με σεβασμό πρωτίστως στο ίδιο αλλά και στους θαυμαστές του.

Το “Γ.Τ.Π.” είναι η παράσταση που κέρδισε πρώτο βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου που οργάνωσε το Θέατρο Eliart τον Μάη του 2016.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. 

Βασικό στοιχείο είναι πως από Δευτέρα σε Τρίτη, η παράσταση έχει αρκετές διαφοροποιήσεις, ώστε όσες φορές και να έρθει κάποιος, να μπορεί να δει κάτι καινούριο. Επίσης, τα περισσότερα Δευτερότριτα, θα φιλοξενείται ένας γνωστός ηθοποιός ως guest star!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Βάβουλας

Χορογραφίες: Στεφανία Φιλιάδη

Promo Trailer-Φωτογραφίες: Ιωσήφ Γαλανάκης

Βοηθoί σκηνοθέτη: Μαρία Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Λεβαντής

ΠΑΙΖΟΥΝ (Αλφαβητικά): Σπύρος Αναστασίνης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Αρτέμης Γαβριλούκ, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Ιάκωβος Μηνδρινός, Θαλής Πολίτης, Αντρέας Ψύλλιας.

Σελίδα της παράστασης: https://www.facebook.com/goutoupou/

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θέατρο Eliart: Κωνσταντινουπόλεως 127, στάση μετρό Κεραμεικός, Τηλ: 210 3477677, http://www.eliarttheater.gr, Email: [email protected], Facebook: https://www.facebook.com/eliart.theater.page

Έναρξη παραστάσεων: 08 Οκτωβρίου 2016

Λήξη παραστάσεων: 04 Απριλίου 2017

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Ώρα έναρξης: 21:00, Διάρκεια παράστασης: 120’ με διάλειμμα

Πληροφορίες:

Τιμή εισιτηρίων κατ’ άτομο:

10 ευρώ γενική είσοδος

7 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, AMEA

Ατέλειες ΣΕΗ & φοιτητών δραματικών σχολών δεκτές (σε περιορισμένο ανά παράσταση αριθμό)

Προπώληση www.viva.gr

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!