Ιράν: Να παραιτηθεί επειδή έδωσε το χέρι της σε γυναίκα πολιτικό που πίστευoυν ότι είναι άνδρας

12/10/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο συντηρητικό Ιράν, όπου ζητούν την παραίτηση της αντιπροέδρου της χώρας επειδή νομίζουν ότι έκανε χειραψία με άνδρα πολιτικό.

Το ακόμα πιο απίστευτο όμως είναι ότι η Μασουμέχ Εμπτεκάρ έδωσε το χέρι της σε γυναίκα πολιτικό. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Εμπτεκάρ έδωσε το χέρι της σε άνδρα υπουργό, σε μία συνάντηση, προκαλώντας σάλο.

Αυτό που συνέβη πραγματικά όμως ήταν ότι η αντιπρόεδρος της χώρας έκανε χειραψία με τη γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία φορούσε κοστούμι και έχει κοντά μαλλιά.

Ο παραλογισμός συνεχίστηκε, με δημοσιεύματα στο Ιράν να αναφέρουν ότι η Χέντρικς “είναι γυναίκα που μοιάζει με άνδρα”, ενώ η συνάντηση προκάλεσε επικρίσεις, εξαιτίας της ομοφοβίας στο Ιράν, καθώς η Χέντρικς έχει ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Ο οργανισμός Stop the Bomb, που ζητά τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σχολίασε στο Twitter: “Αισχρό. Ομοφυλόφιλη Γερμανίδα υπουργός χαρούμενη υπογράφει συμφωνίες με το καθεστώς του Ιράν, που εκτελεί ομοφυλόφιλους”.

Στο Ιράν, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο. Σύμφωνα με το WikiLeaks, η χώρα έχει εκτελέσει τουλάχιστον 4.000 ομοφυλόφιλους από το 1979.

πηγή: nooz.gr




Δες και αυτό!