Λογαριασμός στο Tumblr αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο Τσέλσι: “Το έκανα για την LGBT ισότητα”

19/09/2016

Έναν λογαριασμό στο Tumblr διερευνά η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο κάτοχος του οποίου φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο Τσέλσι.

Η σχετική ανάρτηση, η οποία ανέβηκε εχθές το απόγευμα, έχει τον τίτλο “Είμαι ο βομβιστής της Νέας Υόρκης” και σημειώνει ότι οι βόμβες τοποθετήθηκαν στα πλαίσια του αγώνα για την LGBTI ισότητα.

“Δεν ξέρω πως νιώθω ακριβώς με τον να παίρνω ανθρώπινες ζωές. Όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν δεν κάνω αυτό που πρέπει να γίνει, κανείς δε θα δώσει προσοχή. Τα LGBTQ+ άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν από τα straight άτομα. Φαίνεται πως κανείς δεν ενδιαφέρεται,  όμως τι θα γινόταν αν τα άτομα από την LGBTQ+ κοινότητα ξεκίνησαν να επιστρέφουν τη βία και την καταπίεση που υφίστανται. Είμαι σίγουρος ότι θα έδινε στους ανθρώπους έναν λόγο να μη στέκονται απλά, ενώ τόσοι άνθρωποι καταπιέζονται. Μάλλον θα πρέπει να προχωρήσω μπροστά, γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνω έχει έναν σκοπό και ότι πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Θα σας κρατώ ενήμερους.

“Αυτό δεν είναι το τέλος, είναι απλά η αρχή. Θα με θυμούνται. Θα κάνω τη διαφορά. Θα εξαλείψω τους στόχους μου προτού να είναι αργά…”

Οι αρχές πάντως υποστηρίζουν ότι ο κάτοχος του λογαριασμού δεν είναι αξιόπιστος και ότι ανήκει σ΄ένα άτομο από τη Βόρεια Καρολίνα.

 




Δες και αυτό!