18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών

17/09/2016

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται το «18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών» στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι). Για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ συνεργάζονται η ΜΚΟ «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» με το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η διοργάνωση στηρίζεται από το γραφείο EUROPE DIRECT του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξένες αποστολές (Πρεσβεία Νορβηγίας και Νορβηγικό Ινστιτούτο, Πρεσβεία της Σουηδίας, Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Γαλλικό Ινστιτούτο, Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης), από γκέι-λεσβιακές-τρανς οργανώσεις (Homophonia – Thessaloniki Pride, ΛΟΘ, ΣΥΔ), τη ΜΚΟ PRAKSIS – Πρόσβαση σε Προσιτά Φάρμακα και από ΜΜΕ.

«Θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν 12 ταινίες μεγάλου μήκους και 32 ταινίες μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015 και 2016, από 21 χώρες από όλες τις ηπείρους (Αργεντινή, Αυστραλία, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Λίβανο, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Φιλιππίνες)», εξηγούν οι διοργανωτές.

«Οι παραπάνω ταινίες επιλέχτηκαν από περίπου 1.200, από 89 χώρες, οι οποίες υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ μας προς κρίση. Οι ταινίες παρέχουν μια ματιά σε χώρες όπου οι πολιτικές και κοινωνικές δομές καθώς και ο τρόπος σκέψης είναι έντονα ανθρωποκεντρικά, αλλά και σε χώρες με έλλειμμα δημοκρατίας και ανθρωπισμού».




Δες και αυτό!