Αρχιεπίσκοπος της Ουαλίας: “Ναι” στους gay γάμους, “ναι” στο σεξ από ομόφυλα ζευγάρια

15/09/2016
Barry Morgan

Ανοιχτά υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος της Ουαλίας τους gay γάμους, ενώ δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στη σεξουαλική σχέση των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Barry Morgan, ο οποίος θα αποσυρθεί από τη θέση του τον ερχόμενο Ιανουάριο, υποστήριξε την ισότητα στον γάμο κατά την τελευταία του επίσημη ομιλία στο “κεντρικό σώμα” της Εκκλησίας της Ουαλίας.

“Οι Χριστιανοί έχουν ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ευδοκιμούν, όταν αυτή η ανάγκη να ζεις για τους άλλους επικεντρώνεται σε ένα άλλο άτομο – όταν δηλαδή ένα ζευγάρι βρίσκεται σε μια μακροχρόνια δέσμευση στην οποία το σεξ έχει φυσικά θέση.

Όσοι από εμάς ήταν ή είναι παντρεμένοι το έχουμε καταλάβει αυτό. Γιατί λοιπόν να θέλουμε να αρνηθούμε αυτή τη δυνατότητα σ΄αυτούς που ελκύονται από το ίδιο τους το φύλο; Η Βίβλος έχει περισσότερες από μία οπτικές σχετικά με την ομοφυλοφιλία και προτρέπει στους Χριστιανούς να κοιτούν τις διδαχές του Θεού ως σύνολο κι όχι ως απλά γραμμές στο Λευιτικό.

Δεν θα πρέπει για κανέναν λόγο να παραθέτουμε κομμάτια από κείμενα της Βίβλου με απλοϊκό τρόπο, χωρίς να γίνεται αναφορά στο πραγματικό περιεχόμενό τους…”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!