H 92χρoνη γυναίκα που πηγαίνει εδώ και 30 χρόνια στο Pride κρατώντας την ίδια πινακίδα

14/09/2016

Ήταν το 1970 όταν η Francis Goldin, μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, έμαθε ότι δύο κόρες της είναι λεσβίες.

Παρά όμως την έντονη ομοφοβία της εποχής, η Francis αποφάσισε να υποστηρίξει τα παιδιά της και να γίνει από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της LGBT κοινότητας. Ήταν τότε μάλιστα που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Pride, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε “Λατρεύω τις λεσβίες κόρες μου, ας τις κρατήσουμε ασφαλείς”.

Τριάντα χρόνια μετά και η Francis, παρά τα 92 της χρόνια, εξακολουθεί να συμμετέχει στο Pride, κρατώντας εκείνη την ίδια πινακίδα.

Μιλώντας στο BuzzFeed, η ίδια εξηγεί:

“Από την αρχή του θεσμού, πηγαίνω κρατώντας την πινακίδα μου. Είναι κάτι που τραβάει τα μάτια των ανθρώπων, ειδικά αυτών που οι γονείς τους τους έχουν απαρνηθεί. Η ανταπόκριση στην πινακίδα είναι πάντα τόσο υπέροχη – με κάνει να θέλει να συνεχίσω”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!