Αυτός είναι ο πρώτος ανοιχτά gay επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας

03/09/2016

O Νick Chamberlain έγινε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας (Grantham) που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του έπειτα από τις απειλές μίας κυριακάτικης εφημερίδας πως θα προβεί σε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή.

«Δεν ήταν δική μου απόφαση να το κάνω τόσο μεγάλο θέμα. Το περιβάλλον μου γνωρίζει ότι είμαι gay, όμως δεν είναι το πρώτο πράγμα που λέω σε όποιον γνωρίζω. Η σεξουαλικότητά μου είναι μέρος αυτού που είμαι, αλλά αυτό που θέλω είναι να επικεντρωθώ στη διακονία μου», δήλωσε ο επίσκοπος του Grantham σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Guardian.

Ο επίσκοπος του Grantham τόνισε ακόμη στην εφημερίδα ότι σέβεται τους κανόνες της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τους οποίους οι gay κληρικοί πρέπει να είναι άγαμοι.

Σε δήλωσή του, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Justin Welby δήλωσε: «Είμαι και ήμουν ενήμερος για τη μακρόχρονη σχέση του επισκόπου Nick. H χειροτόνησή του ως επισκόπου του Grantham βασίστηκε στις ικανότητές του και στην πρόθεσή του να υπηρετήσει στην επισκοπή του Lincoln. Ζει με βάση τους κανόνες της Αγγλικανικής Εκκλησίας και η σεξουαλικότητά του δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά του». 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!