Πορεία διαρτυρίας για για τη δολοφονία της Hander Kader

02/09/2016

Πορεία διαρτυρίας για τη δολοφονία της Hander Kader πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου έξω απ’τον Εθνικό Κήπο, σύμφωνα με σχετικό κάλεσμα από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας.

Σύμφωνα με το κάλεσμα:

Στις 11 Αυγούστου, στην Κωνσταντινούπολη της γειτονικής μας Τουρκίας, βρέθηκε το απανθρακωμένο, βιασμένο και ακρωτηριασμένο πτώμα της τρανς σεξεργάτριας Hande Kader.

Η Hande υπήρξε ενεργότατο μέλος της LGBT κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Έγινε ευρέως, αλλά και παγκόσμια, γνωστή όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της που την δείχνουν την κινηματική της δράση απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία κατά τη διάρκεια του Pride της Κωνσταντινούπολης.

“Είχα την τύχη να την γνωρίζω και να ξέρω από πρώτο χέρι για το πλούσιο ακτιβιστικό της έργο. Δεν είναι όμως η μόνη. Στην γειτονική Τουρκία, την Τουρκία που είναι υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ασφαλής, οι δολοφονίες τρανς γυναικών έχει πάρει διαστάσεις εδραιωμένου κοινωνικού φαινομένου. Σύμφωνα με την Transgender Europe την τελευταία 8ετία έχουν καταμετρηθεί πάνω από 40 δολοφονίες τρανς γυναικών…” Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυα στις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία. Να διαμαρτυρηθούμε για τη δολοφονία και το διαμελισμό της Hader. Να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Ως έχουσα την τύχη να γνωρίζω τη Hande Kader, σας καλώ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου να είστε μαζί μας στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στην οποία θα μαζευτούμε έξω απ’τον Εθνικό Κήπο 18:00 (ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ 18.15 και από την μπροστινή πύλη δίπλα στο περίπτερο!) ακριβώς για να φτάσουμε με τα πόδια στην Πρεσβεία της Τουρκίας, να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για τον θάνατο της αδερφής τρανς σεξεργάτριας Hande Kader.” 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.

Την πορεία υποστηρίζουν οι
1) Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας
2) Proud Senior Greece
Οι συλλογικότητες που θέλουν να υποστηρίξουν την πορεία ας επικοινωνήσουν.

Με εκτίμηση,
Alexandra Yagmur Tsiorou, Σπυρίδων Μοστράτος




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!