To άρθρο του Daily Beast που έκανε “οuting” στους gay αθλητές του Ρίο

12/08/2016

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα ρεπορτάζ του Daily Beast που λίγο πολύ έκανε outing σε αθλητές που διαμένουν στο ολυμπιακό χωριό του Ρίο. Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τέτοιες που ανάγκασαν το μέσο να αναγνωρίσει το λάθος και να αποσύρει το άρθρο, ζητώντας συγγνώμη.

«Ελπίζουμε ότι η απόσυρση του άρθρου που έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τις αξίες μας όσο και με αυτό που φιλοδοξούμε να πετύχουμε ως δημοσιογράφοι, θα αποδείξει πόσο σοβαρά παίρνουμε υπόψιν το λάθος μας», ανέφερε το σχετικό σημείωμα που αντικατέστησε το ρεπορτάζ.

Το ρεπορτάζ ανήκει στον δημοσιογράφο Nico Hine, ο οποίος υποδυόμενος ότι είναι ένας άνδρας που ενδιαφέρεται να γνωρίσει έναν άλλο άνδρα, προσπάθησε να αναγνωρίσει τους αθλητές μέσα από την εφαρμογή του Grindr. Αν και στο κείμενο που δημοσιεύτηκε δεν υπήρχε αναφορά σε ονόματα, η περιγραφή ήταν τόσο λεπτομερής που η ταυτοποιήση ήταν εύκολη υπόθεση.

Πριν την απόσυρση πάντως, ο αρχισυντάκτης του Daily Beast, John Avlon έσπευσε να σημειώσει ότι ο Hines “ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι κάποιος που δεν ήταν, δεν προσέφερε τίποτα σε κανέναν, και αμέσως παραδέχθηκε ότι ήταν ένας δημοσιογράφος, όταν ρωτήθηκε για την ταυτότητά του”.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!