Δυο στις τρεις gay ή bi γυναίκες πέφτουν θύματα διακρίσεων στον χώρο εργασίας τους

20/07/2016

Η ομάδα των British LGBT Awards, πραγματοποίησε έρευνα με βάση την οποία αποκαλύφθηκε ότι δύο στις τρεις λεσβίες ή bisexual γυναίκες έχουν πέσει θύματα διακρίσεων στον χώρο εργασίας τους.

Συγκεκριμένα στην έρευνα έλαβαν συμμετοχή, 1.200 γυναίκες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είτε έλκονται αποκλειστικά από το δικό τους φύλο είτε και από τα δύο. Το 64% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχει βιώσει δυσμενή μεταχείριση στη δουλειά τους λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, η οποία μάλιστα είχε διάφορες μορφές, από διακρίσεις και ανάρμοστες εκφράσεις μέχρι αποκλεισμό από ευκαιρίες και bullying από συναδέλφους.

Μάλστα, το 73% των γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δεν μιλούν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στον χώρο εργασίας τους, καθώς διακατέχονται από φόβο για τα παραπάνω φαινόμενα, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμμετέχουσες πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερο ισχυρά πρόσωπα λεσβιών γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, ώστε να δώσουν θάρρος και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις προτιμήσεις τους.

Η Sarah Garrett, ιδρύτρια των British LGBT Awards, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, παρόλο που έχει συντελεστεί πρόοδος για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας τα τελευταία χρόνια, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα αρκετά προβλήματα αναφορικά με την κοινωνική αποδοχή.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!