Ο δημοτικός κήπος Ρεθύμνου στη διάθεση του Pride Κρήτης

28/06/2016

Την παραχώρηση του δημοτικού κήπου για τρεις εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, αφού δεν συζητήθηκε – όπως είχε προαναγγελθεί στην ημερήσια διάταξη – το θέμα της έγκρισης του νέου κανονισμού του κήπου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη εισήγαγε εκτάκτως εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της παραχώρησης του κήπου για τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που ξεκινά την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου. Ακολούθησαν το αίτημα του συλλόγου ενεργών πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ, αλλά και το αίτημα των μελών του Pride Κρήτης για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ τους στις 9 και 10 Ιουλίου.

Πολύωρη συζήτηση έγινε ειδικά για την τρίτη περίπτωση, του αιτήματος των μελών του Pride και αυτό γιατί, όπως και το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαν διάφορες απόψεις σχετικά με το θέμα. Βασική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ήταν ότι ο δήμος και τα μέλη του δεν εκφράζουν μία ομοφοβική τάση, ωστόσο σημειώθηκε εξ αρχής ότι πρέπει για όλες τις εκδηλώσεις να ορίζεται κάποιο πλαίσιο λειτουργίας.

Έτσι, οριστικοποιήθηκε ότι οι όροι για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ είναι τα περίπτερα και οι εκδηλώσεις να γίνουν στις αλέες που βρίσκονται από τις πλευρές της Ηγ. Γαβριήλ και της Δημητρακάκη, οι εκδηλώσεις να ξεκινούν στις 19.00 το απόγευμα και να ολοκληρώνονται στις 23.30 και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 24.00. Επιπλέον, ορίζεται ότι οι δράσεις δεν θα παρακωλύουν τις υπόλοιπες λειτουργίες του κήπου, ενώ τονίζεται ότι θα μπορούν να παραμένουν για φύλαξη τρία μόνο άτομα εκ των διοργανωτών, τα οποία θα πρέπει να ενημερώσουν το αρμόδιο τμήμα πρασίνου για την παρουσία τους.

Η απόφαση για την παραχώρηση του δημοτικού κήπου στο Pride πέρασε με 21 «ναι», δύο «παρών» και δύο «όχι. Ομόφωνη ήταν η απόφαση για τις άλλες δύο εκδηλώσεις.




Δες και αυτό!