Γιατί η Έλενα Ακρίτα γράφει: “Δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι, ΟΜΩΣ”

21/06/2016

Με την ομοφοβία και γενικά τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας καταπιάνεται η Έλενα Ακρίτα, μέσα από το νέο της άρθρο στην εφημερίδα τα Νέα.

Ολόκληρο το κέιμενο

“Δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι, ΟΜΩΣ”

Λυπηρό, δεν λέω το Ορλάντο, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Αμβρόσιος – που ‘ναι και γραμματιζούμενος – σωστά τους αποκαλεί ‘αποβράσματα που διαπράττουν κοινωνικό κακούργημα’.

Δεν φτάνει που εμείς οι στρέιτ, εμείς κι άντρακλες, εμείς οι γυναικάρες τους δώσαμε κει χάμω ένα Σύμφωνο Συμβίωσης να ‘χουν να παίζουν, σε λίγο θα μας κάτσουν και στο σβέρκο. Σε λίγο θα μας πουν ότι οι “ανώμαλοι” έχουν ίσα δικαιώματα με τους “νορμάλ”.

ΟΚ, δε λέω… Και οι γκέι έχουν ψυχή. Όπως και οι μαύροι έχουν ψυχή. Μη σου πω και οι (λαθρο)μετανάστες έχουν ψυχή. Οριακά.

Δεν είμαι ρατσίστρια ΟΜΩΣ: Ο εγκέφαλος του μαύρου είναι πιο μικρός από αυτόν του λευκού.

Δεν είμαι φασίστρια ΟΜΩΣ: Το “αίμα-τιμή-χρυσή αυγή” είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας.

Δεν είμαι ομοφοβική ΟΜΩΣ: Μακριά από μας οι αδελφές. Και μερικοί είναι κι όμορφα παιδιά, κρίμα βρε πουλάκι μου.

Σεξίστρια δεν με λες ΟΜΩΣ: Νόμιζα ότι οι γκέι είναι δύσμορφοι. Κακάσχημοι. Τέρατα. Κι ότι ο μόνο λόγος που γίνονται γκέι είναι επειδή δεν τους θέλει κανένας από το αντίθετο φύλλο. Ότι δηλαδή, αφού εξαντλήσεις όοοοολες σου τις ελπίδες με το άλλο φύλο και φας όοοολες ΤΙΣ χυλόπιτες – τότε μες την απόγνωση, τα φτιάχνει αγοράκι με αγοράκι και κοριτσάκι με κοριτσάκι.

Δε με λες οπισθοδρομική ΟΜΩΣ: Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα. Ο αρκούδος θα πάει με αρκουδίτσα. Ο σκύλος με σκυλίτσα. Ο ασβός με ασβούλα. Ο μυγούλης με μυγούλα και ο μελισσούλης με μελισσούλα.

Θα μου πεις τώρα εσύ πως, σύμφωνα με έγκυρα ιατρικά sites, υπάρχουν 1.500 είδη ζώων με ομοφυλοφιλικές σχέσεις. ΤΟ 2006 μάλιστα, το Πανεπιστήμιο του Όσλο στην Νορβηγία, έκανε μια μεγάλη έκθεση με θέμα “Η Ομοφυλοφιλία στο ζωικό βασίλειο”.

Δεν με λες ζωολόγο ΟΜΩΣ: Μια ματιά να ρίξετε σε σχετικά άρθρα στον γκούγκλη θα διαπιστώσετε πως απ’ όλα έχει ο μπαξές: Θηλαστικά, πουλιά, ψάρια, ερπετά, αμφίβια. Ακόμα και έντομα… ΚΙ είναι κι όμορφα τα πιο πολλά, πανάθεμα τα! Γιατί δεν βρίσκουν ένα ταίρι ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ;;;

Δεν με λες ντεμοντέ ΟΜΩΣ: Σε λίγο θα μας ζητάνε γάμους και χαρές. Δε φτάνει που δεν τους αλείφουμε πίσσα και πούπουλα, θα τους δώσουμε και δικαιώματα παραπάνω, έλεος κάπου.

Εντάξει, έχουν μια σχέση, άντε να το δεχτούμε. Εντάξει, ζούνε μαζί, άντε να το καταπιούμε – διότι μας πέφτει και ο τεράστιος λόγος στη ζωή των άλλων. Αλλά εδώ πλέον ακούμε τρελά. Σου λέει πιχι πως – όταν ζει ένα ζευγάρι χρόνια μαζί κι αν ο ένας φύγει από τη ζωή – ας έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τον-την σύντροφο του.

Δεν με λες στενόμυαλη ΟΜΩΣ: Το σωστό είναι να πεθαίνει ο ένας – και να μπουκάρει στο διαμέρισμα ο αδελφοξάδελφος από το πουθενά, να πετάει τον σύντροφο στον δρόμο, να παίρνει τα πάντα, να ξηλώνει μέχρι απλίκα και να τσεπώνει και την σύνταξη.

Εδώ είναι Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. Εδώ ο άντρας είναι άντρας, η γυναίκα είναι γυναίκα, η μελιτζάνα είναι μελιτζάνα, το πολίπριζο πολύπριζο και η μπαλαντέζα μπαλαντέζα. Α και για να μην ξεχνάμε τις αθάνατες ελληνικές παραδόσεις – τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη! Με έμφαση στα σύκα – όχι στην σκάφη.

Δεν με λες θρησκόληπτη – βοήθειά μας – ΟΜΩΣ: Έχουν δίκιο οι παπάδες. Έρωτα κάνουν μόνο άντρας με γυναίκα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ: Να τεκνοποιήσουνε. Παιδιά πατ κιουτ και τέρμα.

Οι άνθρωποι – όλοι οι άνθρωποι – δεν κάνουν έρωτα, δεν ζουν μαζί επειδή ερωτεύονται και θέλουν να μοιραστούν ζωή, χαρές, λύπες, γέλια, πίκρες, βάσανα, νιάτα και γεράματα. Όοοοχι. Μόνο για κάνουν παιδιά. Π.χ. θες εσύ τώρα δυο παιδιά; Συνουσιάζεσαι ο άνθρωπος μια, δυο, τρεις, πέντε, δέκα μέχρι να σου κάτσει το δίδυμο. Κι άμα σου κάτσει τέρμα. Κομμένο το σεξ.

Δεν ξέρω τι να πω με τα τέρατα και τα σημεία που συμβαίνουν γύρω μας. Ένα τελευταίο μόνο: Και οι γκέι έχουν ψυχή;
Δεν είμαι μεταφυσικός τύπος ΟΜΩΣ πολύ αμφιβάλλω!

Έλενα Ακρίτα

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!