Ν. Κoρέα: Γονείς LGBTQ+ παιδιών “μοίρασαν” αγκαλιές σε φεστιβάλ queer πολιτισμού

16/06/2016

Μια ομάδα γονέων LGBTQ+ παιδιών πήρε μέρος στο φεστιβάλ queer πολιτισμού της Σεούλ “μοιράζοντας” αγκαλιές στους παρευρισκομένους για περίπου 3 ώρες και όπως ήταν φυσικό “σκόρπισαν” χαρά και χαμόγελα.

Μάλιστα, η εν λόγω ομάδα γονέων ήταν γύρω στα 100 άτομα και στο “περίπτερο” τους έδιναν οδηγό για γονείς που μεγαλώνουν LGBTQ+ παιδιά. Μια μήτερα, ενός γκέι γιου, η  Ji-in  δήλωσε στην “Korea Times” με αφορμή το γεγονός:

” Όλο αυτό ήταν να διαρκέσει λιγότερο. Ήταν έκπληξη για εμάς ότι τόσα άτομα ήρθαν για μια αγκαλιά. Πόλλοι έβαλαν τα κλάματα στην αγκαλιά μου. Είμαι ευτυχισμένη που το έκανα.”

Ενώ μίλησε και για το coming out που της έκανε ο γιος της πριν 3 χρόνια:

“Σοκαρίστηκα. Διάβασα πολύ για την ομοφυλοφιλία. Γνωρίζω μια μητέρα που είχε διαβάσει παράπανω από 1.000 σελίδες πάνω στο θέμα.”

Επίσης, η Ji-in έκανε λόγο πως η στάση της άλλαξε όταν διάβασε τα στατιστικά που αφορούν τις απόπειρες αυτοκτονιών των LGBTQ+ νέων στη Ν.Κορέα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Συμβουλευτικής Νέων και Ευ Ζην της Ν.Κορέας το 47,4% των LGBTQ+ νέων έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Τέλος, η εν λόγω μητέρα είπε: “Αγαπώ τον γιο μου γι’αυτό που είναι. Ήδη περνάνε πολλά λόγω της προκαταλήψεων και των διακρίσεων γύρω από τη σεξουαλική τους ταυτότητα.  Αν αποφάσιζα να τον απορρίψω, ποιος θα τον στήριζε; Πρέπει να ενωθούμε και να “χτίσουμε” μια κοινωνία, όπου ο γιος μου θα έχει μια καλύτερη ζωή.”

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Φεστιβάλ Queer Πολιτισμού της Σεούλ συμμετείχαν 50.000 άτομα βάσει των ισχυρισμών της διοργάνωσης.

Παρόλαυτα, στο παλάτι Ντέοξου έλαβε χώρα συγκέντρωση εναντιόν του φεστιβάλ από χριστιανούς διαμαρτυρόμενους.




Δες και αυτό!