Athens Pride 2016: Η πιο “υπερήφανη διαδήλωση” σε εικόνες

12/06/2016

Περισσότερα από 40.000 άτομα βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Κλαυθμώνος για να γιορτάσουν υπερήφανα υπέρ της διαφορετικότητας. Τόσο η πλατεία, όσο και γύρω δρόμοι ξεχείλιζαν από χρώματα και χαμόγελα.

Το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, όπου από την εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις του Athena pride θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Συντάγματος.

Το 12ο Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης. Φέτος κύριο αίτημα της διοργάνωσης ήταν η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Όπως επισήμανε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ήδη νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχουν πολλά για να γίνουν ακόμα, όπως να ρυθμιστούν «εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια».

Tο «παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (η Περιφέρεια έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της) και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς επίσης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας και ο Θάνος Παπάζογλου από το γραφείο τύπου.

φωτογραφίες: Δημήτρης Δασκαλάκης, Λευτέρης Κουλώνης 

Για περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες πατήστε εδώ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!