Το Antivirus βραβεύει το «Passing» στο φετινό Outview Film Festival

25/04/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Το βραβείο «Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους» έδωσε και φέτος το περιοδικό Antivirus, στα πλαίσια του Outview Film Festival.

Οι συντάκτες μας Δημήτρης Βαρελάς, Μανώλης Βαμβούνης και Λίνα Λαχανιώτη επέλεξαν και απένειμαν το βραβείο στην ταινία Passing σε σκηνοθεσία J. Mitchel Reed, Lucah Rosenberg-Lee.

To σημείωμα της επιτροπής

“Ένα Ντοκυμαντέρ για πολλαπλές μειονοτικές ταυτοτητες, έμφυλες και φυλετικές που αναδεικνύει τους αποκλεισμούς που υφίστανται τα τρανς άτομα μέσα και έξω απτην κοινότητα κ μας δείχνει μικρό μόνο μέρος των καθημερινών δοκιμασιών που περνάνε. Όλοι περιμένουμε συνεχώς τους υπόλοιπους να αποδεχθούν ορισμένα πράγματα πριν αποφασίσουν οι ίδιοι να τα αποδεχθούν. Ενώ στην πραγματικότητα ο μόνος τρόπος να φτάσουμε ως κοινωνία σε ένα ευρύτερο επίπεδο κατανόησης & ανεκτικότητας είναι με το να αποδεχθείτε εσύ εμένα όπως είμαι εδώ και τώρα”.

Η απονομή έγινε από τον εκδότη του περιοδικού Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και τον συντάκτη Δημήτρη Βαρελά
Η απονομή έγινε από τον εκδότη του περιοδικού Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και τον συντάκτη Δημήτρη Βαρελά

Passing

Σκιαγραφώντας τις ζωές τριών μη λευκών τρανς ανδρών, η ταινία διερευνά πώς είναι η ζωή όταν είσαι άνδρας και μαύρος, όταν κανείς δεν ξέρει ότι είσαι trans και πώς ο καθένας τους αντιλαμβάνεται το δικό του ταξίδι με το φύλο.

Χώρα: Καναδάς
Παραγωγή: 2015
Σκηνοθεσία: J. Mitchel Reed, Lucah Rosenberg-Lee
Διάρκεια: 22’




Δες και αυτό!