11528: Η νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης είναι “δίπλα σου”

07/03/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Με βασικό σύνθημα το “Δίπλα σου“, η νέα γραμμή στήριξης “11528” ξεκίνησε τη λειτουργία της με στόχο να παρέχει την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη σε λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, στις οικογένειές τους και σε εκπαιδευτικούς.

Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00 το μεσημέρι με 21:00 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, εμπιστευτικές, δεν καταγράφονται και όσες πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο έχουν χρέωση αστικής μονάδας. Μπορείτε να καλέσετε από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σχηματίζοντας τον πενταψήφιο αριθμό 11528.

Στο τηλέφωνο απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Η ψυχολογική στήριξη, η παρέμβαση στην κρίση και η έγκυρη και ασφαλής παραπομπή σε συνεργαζόμενους φορείς αποτελούν τις τρεις κύριες υπηρεσίες της Γραμμής.

“Είμαστε εδώ, για να σε ακούσουμε, τη στιγμή που το χρειάζεσαι περισσότερο. Μπορείς να μας μιλήσεις ανοιχτά για οτιδήποτε σε απασχολεί. Δεσμευόμαστε για την υποστήριξη και την ανωνυμία σου…”

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση».

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) και εταίροι είναι οι οργανώσεις «Θετική Φωνή», «Athens Pride» και «Thessaloniki Pride». Οργανισμός υποστήριξης και χρηματοδότησης του έργου είναι το «Αλληλεγγύη – Solidarity Now».

Το 11528 στέκεται δίπλα:

• Σε κάθε μαθήτρια/μαθητή, που υφίσταται ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying), λόγω φύλου.

• Σε κάθε νέα/νέο, που δεν τους καταλαβαίνουν οι δικοί τους.

• Σε κάθε εκπαιδευτικό, που προσπαθεί να διαχειριστεί μία ομοφοβική/τρανσφοβική συμπεριφορά μέσα στην τάξη της/του.

• Σε κάθε γονέα, που νιώθει αμηχανία μετά την αποκάλυψη (coming out) του παιδιού της/του.

• Σε κάθε τρανς άτομο, που κατά την διάρκεια της μετάβασης χρειάζεται μία καθοδήγηση.

• Σε όποια/όποιον υφίσταται διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου.

• Σε ΑμεΑ/εμποδιζόμενα, ή μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα και όσους αντιμετωπίζουν θέματα ιδιωτικότητας και ανεξαρτησίας.

• Σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, που έχουν δυσκολία στην μετακίνηση.

• Σε κωφές/ους και βαρήκοες/ους υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης με εξειδικευμένη/ο ψυχολόγο, με γνώσεις της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ορίσουμε το ραντεβού σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!