Γιατί το «11528» είναι ένας αριθμός που πρέπει να θυμάσαι

06/09/2022
Από σήμερα το “11528” είναι και πάλι δίπλα σου: Δευτέρα με Παρασκευή (12:00 – 18:00).

Η αποδοχή και η διαχείριση της ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση για κάποια από εμάς ή/και για τα άτομα στο οικογενειακό μας περιβάλλον.

Από την άλλη, τα πολλά περιστατικά εκφοβισμού και απομόνωσης ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και μαθητριών καθιστούν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών παραπάνω από απαραίτητη.

Γι΄αυτό και η δράση της γραμμής 11528 – Δίπλα σου είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ΛΟΑΤΚΙ+, τις οικογένειες τους και εκπαιδευτικούς και σε όποιο άτομο θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, την έκφραση φύλου ή και τα χαρακτηριστικά φύλου με κάποια/ον ειδικό.

Σε περιπτώσεις που η τηλεφωνική επικοινωνία κρίνεται αδύνατη παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω Skype.

Το “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή (12:00 – 18:00) με τις ίδιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και παρέμβασης στην κρίση. Τόσο οι τηλεφωνικές όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!