Σύμφωνο συμβίωσης Νο1 για τα Χανιά

04/03/2016

Tο πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού υπεγράφη στα Χανιά, κάνοντας τον δήμο Πλατανιά τον πρώτο δήμο στην Κρήτη όπου καταγράφηκε επίσημα η σύναψη συμφώνου.

Το ζευγάρι, ο 67χρονος Χανιώτης και ο 64χρονος Καναδός σύντροφός του, περίμενε να εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση και έπειτα να καταθέσει στο ληξιαρχείο το σύμφωνο συμβίωσης παρουσία αντιδημάρχου και ληξιάρχου. Ο συνταξιούχος Μανώλης κατάγεται από τη Σπηλιά Κολυμπαρίου και ο αγαπημένος του, με τον οποίο συζεί στο χωριό τα τελευταία επτά χρόνια, είναι ο Τζον από τον Καναδά. Ζουν την ήρεμη ζωή του χωριού και απολαμβάνουν τη φύση, το κολύμπι, τους περιπάτους και τα ταξίδια.

Oπως είπε πάντως στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος του Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, «Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πολλές απόψεις για την απόφασή τους να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, από ακραίες έως συγκαταβατοικές».

«Εγινε ό,τι προέβλεπε η διαδικασία. Εκαναν αρχικά τα χαρτιά τους στο ληξιαρχείο του Κολυμπαρίου και όταν εφαρμόστηκε η υπουργική απόφαση, προσκόμισαν τα χαρτιά που προέβλεπε ο νόμος στο δημαρχείο.

Εκεί έγινε η διαδικασία της υπογραφής από κοινού. Το ζευγάρι ήταν ντυμένο απλά, ούτε εκκεντρικά, ούτε με σμόκιν» περιγράφει ο δήμαρχος.

Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχει καταγραφεί άλλη αίτηση για σύμφωνο συμβίωσης από ομόφυλα ζευγάρια στον συγκεκριμένο δήμο.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!