Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο – το νέο gay έργο του Στέφανου Κακαβούλη στο Θέατρο Παραμυθίας

 

Το «Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο» είναι το ένατο έργο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη (Παιδιά του πατρός, ΒΕΝΤ), που ανεβαίνει σε αθηναϊκή σκηνή. Πραγματεύεται την ερωτική σχέση μεταξύ δύο αντρών που υπηρέτησαν μαζί στο στρατό έχοντας ο ένας για τον άλλον συναισθήματα που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ στη διάρκεια της θητείας. Μετά χάνονται. Ο ένας κάνει οικογένεια ακολουθώντας μια ετεροφυλόφιλη ζωή ενώ ο άλλος μια συνειδητά ομοφυλόφιλη. Συναντώνται μετά από 15 χρόνια και τα συναισθήματα αυτά που έχουν μεγεθυνθεί μέσα τους βρίσκουν τώρα ευκαιρία να εκφραστούν επηρεάζοντας δραστικά τη μέχρι τώρα ζωή τους.

 

Ο Α και ο Β – εσκεμμένα ο συγγραφέας δεν τους δίνει συγκεκριμένα ονόματα – θα μπορούσαν να είναι δύο οποιοιδήποτε άνθρωποι που για λόγους κοινωνικούς, προκαταλήψεων, ανασφαλειών θα ήταν δύσκολο να είναι μαζί. Τα κοινωνικά «πρέπει», οι φόβοι της αποδοχής, η ανάγκη να ζήσουμε τον έρωτα με όποιο κόστος, οι ενοχές, οι δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να αρπάζουμε είναι θέματα που αφορούν όλους μας και μας αγγίζουν βαθιά μέσα μας.

Σκοπός του συγγραφέα και κατά προέκταση της παράστασης είναι επίσης να τονιστεί η φυσιολογικότητα μιας τέτοιας σχέσης χωρίς στοιχεία περιθωρίου ή κατάρας και ακροτήτων όπως έχουμε συνηθίσει να μας παρουσιάζεται στη σκηνή τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας τρόπος αυτός να αφομοιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την κοινωνία τέτοιου είδους σχέσεις.

Υ.Γ Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και δίδεται στο θέατρο αντί για πρόγραμμα.

 

Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο

Συγγραφέας: Στέφανος Κακαβούλης

Ηθοποιοί: Στέφανος Κακαβούλης – Αλέξανδρος Τσώτσης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πουσίνης – Μαρία Οικονομίδη

Κινησιολογία: Wendy Gibbins

Επιμέλεια Φώτων: Χρήστος Πουσίνης

Στίχοι-Μουσική τραγουδιού: Χρήστος Δημητριάδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταματίου – Γιώργος Γώγος

Κιν/φιση video: Dreammaster

 

Θέατρο Παραμυθίας 

(τηλ. κρατήσεων 210-3457904, 6946432746)

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου 2016

Κάθε Δευτέρα – Τρίτη στις 20.15

Εισητήρια: 10 ευρώ – μειωμένο (άνεργων – φοιτητικό) 5 ευρώ

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!