Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για αυτή την βδομάδα στη Γερουσία, σχετικά με το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τις έντονες φήμες ότι τα καθολικά μέλη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος δεν θα το υποστηρίξουν.

Η Γερουσία ξεκίνησε τη συζήτηση του νομοσχεδίου την Τετάρτη, αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής το Luigi Zanda αναγκάστηκε να σταματήσει τη διαδικασία, όταν έγινε προφανές ότι οι εσωτερικές κυβερνητικές δυνάμεις χωρίστηκαν στα δύο για το θέμα, κάνοντας λόγο “για μια περίοδο προβληματισμού, ώστε να μπορούμε να βάλουμε τα πολιτικά θέματα πίσω μαζί μας και να βρούμε το μονοπάτι που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με μεθοδευμένο τρόπο”.

Η Γερουσία πρόκειται να ξαναρχίσει τη συζήτηση για το νομοσχέδιο μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Οι Συντηρητικοί εντός της κυβέρνησης δηλώνουν κυρίως προβληματισμένοι με τη διάταξη που αναγνωρίζει περιορισμένα δικαιώματα τεκνοθεσίας σε ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ωστόσο, ο Πάπας Francis αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ιταλία.

“Ο Πάπας δεν θα αναμιχθεί με την ιταλική πολιτική” δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ επέστρεφε από το Μεξικό.

“Επειδή ο Πάπας ανήκει σε όλους, δεν μπορεί να μπει στην εσωτερική πολιτική μιας χώρας. Αυτό δεν είναι ο ρόλος του Πάπα”.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!