Η αστυνομία του Περού επιτίθεται σε LGBT διαδηλωτές με κανόνια νερού

17/02/2016

Kανόνια νερού και κηροζίνης χρησιμοποίησε η αστυνομία του Περού για να επιτεθεί σε μια ομάδα LGBT ακτιβιστών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της ομοφοβίας με αφορμή την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Πάνω από 24 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Plaza de Armas στη Χιλή, το Σάββατο (13 Φεβρουαρίου) για να λάβουν μέρος στη “διαμαρτυρία φιλιού” κατά της ομοφοβίας.

Η ομάδα “Chola Contravisua” που είχε οργανώσει τη διαμαρτυρία δήλωσε, ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές χτυπήθηκαν με νερό και κηροζίνη από ένα θωρακισμένο φορτηγό της αστυνομίας, ενώ ένας από τους συμμετέχοντες τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

“Δεχτήκαμε επίθεση από την αστυνομία και όπως κάθε χρόνο, περίπου 25 LGBTQ άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Plaza de Armas”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!