Μετά από κάποια περιστατικά που σημειώθηκαν στην Μαδρίτη εναντίον της LGBT κοινότητας, η πόλη για να διατηρήσει την “LGBT-friendly” φήμη της αποφάσισε να προσφέρει στα τρανς άτομα δωρεάν διαδρομές με το μετρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το μετρό της Μαδρίτης υποσχέθηκε μέχρι και 38 ετήσιες κάρτες δωρεάν διαδρομών στα τρανς άτομα της πόλης:

“Το Metro Madrid και η  ATET-Transexualia έχουν ξεκινήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας για τον σκοπό της προώθησης της πλήρους κοινωνικής ένταξης των τρανς ανδρών και γυναικών στην κοινότητα της Μαδρίτης.

Αυτό ορίζεται στη συμφωνία συνεργασίας που συνήφθη μεταξύ των δύο φορέων, η οποία συνεπάγεται την εκχώρηση από το μετρό της Μαδρίτης 38 ετήσιων καρτών για ταξίδια χωρίς περιορισμούς γύρω από το δίκτυο του, για τα άτομα αυτά που βρίσκονται σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού…”

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!