Μια συγγνώμη που άργησε 20 χρόνια

19/01/2016

Ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν μια παρέα τεσσάρων αγοριών επιτέθηκε στον 15χρονο Drew. Ο ίδιος ήταν gay και αυτό στάθηκε η αφορμή να δεχθεί τη λεκτική και τη σωματικά βία απο αυτά τα αγόρια.

Σήμερα, ένα μέλος έκεινης της παρέας αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη δημοσιεύοντας μια επιστολή στο reddit.

“Λυπάμαι για όλους εσάς εκεί έξω που παρενοχλήθηκαν, εκφοβήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν σε μικρή ηλικία, επειδή ήσασταν διαφορετικοί. Δεν ήταν ποτέ εντάξει. Όποιος προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο, είναι σκουπίδι ακριβώς σαν κι εμένα. Δεν το αξίζατε.”

Και για τον Drew: “Χριστέ μου, Drew, σου ζητάω συγνώμη. Λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ. Ποτέ δεν έκανες τίποτα για να σου αξίζει αυτό που εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος σου έκανε. Δεν ήσουν εσύ ο απάνθρωπος. Εγώ ήμουν. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτα λάθος σε σένα, εμείς φταίγαμε. Τίποτα που θα μπορούσα να πω ή να κάνω δεν μπορεί να μειώσει αυτό που έκανα. Και στα πόδια σου να σκύψω, έχεις κάθε δικαίωμα να με φτύσεις. Θα πεθάνω νιώθοντας τύψεις, τόσο πολύ ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Δε ζητάω επ’ ουδενί τη συγχώρεσή σου, δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μακάρι να ζεις πλέον καλά και να είσαι ευτυχισμένος.  Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!