Η διαφορετικότητα «χτυπάει» χρυσό μετάλλιο

09/01/2016

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται, αλλά και είναι, ο μοναδικός τόπος συνάντησης της διαφορετικότητας των ανθρώπων.

Μετέχουν αθλητές διαφορετικού φύλου, εθνικότητας, κουλτούρας, χρώματος, επαγγέλματος, μόρφωσης, θρησκείας, παιδείας, πλούσιοι ή φτωχοί με μοναδικό στόχο τη συμμετοχή και γιατί όχι τη διάκριση.

O Νεοζηλανδός πρωταθλητής της κωπηλασίας, Ρόμπι Μάνσον

Σε ένα ιατρικό συνέδριο, ας πούμε, μετέχουν ακόμα και χιλιάδες ιατροί, με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όμως είναι όλοι τους ιατροί…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέχουν πλέον περίπου 10.500 αθλητές και αθλήτριες, σχεδόν όλοι τους διαφορετικοί.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει στον θεσμό με την έννοια της διαφορετικότητας και οι έχοντες διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις που μέχρι πρότινος τις απέκρυβαν από τους πολλούς.

Σήμερα, η διαπίστωση αυτή έχει σμικρυνθεί τα μέγιστα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γκέι αθλητές και αθλήτριες που αποκαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, κόμπλεξ ή ενοχή

Η Καναδή πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Ρόουζ Κόσαρ (αριστερά) με συναθλήτριά της.

Και το θέμα ανοίγει και πάλι, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα όσα συνέβησαν τις παραμονές των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014, όταν η ρωσική κυβέρνηση με νόμο του κράτους απαγόρευε τη συμμετοχή στη διοργάνωση γκέι αθλητών. Ουσιαστικά απαγόρευε όχι ακριβώς τη συμμετοχή τους, αλλά τη δημόσια παραδοχή τους ότι είναι ομοφυλόφιλοι, με ποινές φυλάκισης.

Ο 26χρονος Βρετανός πρωταθλητής στίβου στο βάδην Τομ Μπόσγουορθ

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, πλησιάζουμε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου στη Βραζιλία δεν υφίστανται τέτοιοι νόμοι ή τέτοιες διακρίσεις.

Η 25χρονη Καναδή Σαμ Σέντε διακρίνεται στο τραμπολίνο.

Η εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών «Gay Star News» σε κύριο άρθρο της αποκαλύπτει ποιοι γκέι πρωταθλητές σε διάφορα σπορ είναι σε θέση να διεκδικήσουν αλλά και να κατακτήσουν Ολυμπιακά μετάλλια.

Αναφέρει συγκεκριμένα επτά περιπτώσεις αθλητών και αθλητριών που ήδη από καιρό έχουν δηλώσει ευθαρσώς τη σεξουαλική διαφορετικότητά τους.

Ηδη, λοιπόν, το κίνημα των ομοφυλοφίλων έχει ξεκινήσει τη δράση του εν όψει Ρίο.

H 30χρονη Αμερικανίδα διεθνής αθλήτρια του ποδοσφαίρου Mέγκαν Ραπινόι ανταλλάσσει φιλιά με σύντροφό της

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τους μέλλοντες -σύμφωνα με τα προγνωστικά- Ολυμπιονίκες, σύμφωνα με το τμήματα σπορ της αμερικανικής εφημερίδας.

Ο Kαναδός πρωταθλητής στις καταδύσεις, Τζέιμι Μπισέτ

Πρόκειται για τον Νεοζηλανδό πρωταθλητή της κωπηλασίας, Ρόμπι Μάνσον, αλλά και την Καναδή πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Ρόουζ Κόσαρ. Ακολουθεί ο Βρετανός πρωταθλητής στίβου στο βάδην Τομ Μπόσγουορθ και η Καναδή Σαμ Σέντελ στο τραμπολίνο, όπως και η Αμερικανίδα αθλήτρια του ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπινόι.

Στη σχετική λίστα βρίσκουμε ακόμα τον επίσης Καναδό Κόνορ Τάρας στο κανόε καγιάκ και τον συμπατριώτη Τζέιμι Μπισέτ στις καταδύσεις. Μάλιστα, την πρόκριση στο Ρίο έχει κερδίσει και το ταίρι του Μπισέτ, ο Τάνερ Γουίλφονγκ, που όμως δεν πρόκειται τελικά να μετάσχει λόγω σοβαρού τραυματισμού στη μέση.

Από τη λίστα απουσιάζει ο ασημένιος Ολυμπιονίκης των καταδύσεων Βρετανός Τομ Ντέιλι που φέτος προχώρησε σε γάμο με τον αγαπημένο του.

πηγή: ethnos.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!