Δεν πάει φέτος Πειραιά ο Τσίπρας για τα Θεοφάνια

05/01/2016

Θέμα με τον παραδοσιακό εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά έχει προκύψει εσχάτως με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο πρωθυπουργός πέρυσι παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά έχοντας δίπλα του, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τους Γιάννη Τραγάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, απελευθερώνοντας μάλιστα και το λευκό περιστέρι, όντας ένα βήμα πριν τη νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι ίδια. Από τη θέση του οδηγού ο Αλέξης Τσίπρας, όπως γράφει ο Βηματοδότης, δεν θέλει επ’ ουδενί να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις γνωστές δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Το θα γίνει τελικά; Το πιο πιθανό είναι ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά, στο Κολωνάκι μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, σύμφωνα με τον Βηματοδότη και αυτός δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, για να μην ταυτιστεί η πρώτη εμφάνισή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας σε αγιασμό των υδάτων «με έναν ιεράρχη που είχε ευθεία ανάμειξη και με την πολιτική αλλά και με την… ποδοσφαιρική κοινωνία».

Και τα «Όχι» δεν σταματούν εδώ αφού δεν θέλει να πάει στον Πειραιά ούτε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος περίπου για τους ίδιους λόγους και θα παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Με αυτά και μ’ αυτά φαίνεται ότι επί Αριστεράς πέφτει ένα ακόμη κάστρο, αυτό της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας του τόπου κάθε χρόνο στον καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά πάντως έχει απευθύνει τις σχετικές προσκλήσεις σε όλους. Κι όπως γράφει ο Βηματοδότης «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη, με τα κανάλια να τα έχουν χαμένα, αφού δεν γνωρίζουν ακόμη πού θα στήσουν τις κάμερες».

πηγή: thetoc.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!