Εκτέλεσαν τον εραστή ενός οπλαρχηγού του Ισλαμικού κράτους

03/01/2016

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν την Παρασκευή έναν έφηβο που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ήταν εραστής ) οπλαρχηγού της οργάνωσης.

Ο 15χρονος οδηγήθηκε στην ταράτσα του ψηλότερου κτιρίου σε συνοικία της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, και από εκεί τον πέταξαν στο έδαφος.

Έτσι εκτελούνται όσοι καταδικάζονται ως ομοφυλόφιλοι από το Ισλαμικό Κράτος. Τους πετάνε από ταράτσες και μόλις πέσουν στο έδαφος συγκεντρωμένοι τζιχαντιστές τους αποτελειώνουν με λιθοβολισμό.

«Η φρικιαστική εκτέλεση έγινε δημόσια μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος», είπε τοπικός ακτιβιστής στο ARA News.

Το 15χρονο αγόρι συνελήφθη στο σπίτι ενός οπλαρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος νωρίς την Πέμπτη.

«Το αγόρι κατηγορήθηκε ότι ήταν το γιουσουφάκι του επιφανούς οπλαρχηγού Αμπού Ζαΐντ Αλ Τζαζράουι (Abu Zaid al-Jazrawi)», είπε ο ίδιος ακτιβιστής στο ARA News.

Ενώ το αγόρι πλήρωσε με τη ζωή του, ο Αμπού Ζαΐντ εξορίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αφού τον καθαίρεσαν από το αξίωμά του.

«Ο Αμπού Ζαΐντ αναγκάστηκε να φύγει από τη Συρία και να πάει, ως απλός στρατιώτης, στο μέτωπο στο βορειοδυτικό Ιράκ. Η απόφαση λήφθηκε από την ηγεσία της οργάνωσης», πρόσθεσε ο ακτιβιστής.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος που επικαλείται το ARA News, η ιερά εξέταση της Σαρία στη Ντέιρ Αλ Ζουρ ζήτησε την εκτέλεση και του Αμπού Ζαΐντ ως ομοφυλόφιλου, αλλά οι άλλοι οπλαρχηγοί επέμεναν αντί να εκτελεστεί να πάει στην πρώτη γραμμή στο Ιράκ και εκεί -εάν είναι θέλημα Θεού- να πεθάνει πολεμώντας.

«Το Ισλαμικό Κράτος καταδικάζει ανθρώπους ως ομοφυλόφιλους στηριζόμενο σε πληροφορίες και καταγγελίες, δίχως καμία έρευνα. Αν και ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την ομοφυλοφιλία, ο βαρβαρικός τρόπος εκτέλεσης όσων καταδικάζονται ως ομοφυλόφιλοι, να τους πετάνε από ταράτσες, είναι πρωτοφανής», δήλωσε στο ARA News ο ακτιβιστής Ραέντ Αχμέντ.

Με πληροφορίες από το tribune.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!