6 μητροπολίτες που “αγάπησαν” την LGBΤ+ κοινότητα και δε φοβήθηκαν να το δείξουν

16/03/2018

Είπαμε και εμείς να φτιάξουμε μια λίστα με τους δικούς μας “εκκλησιαστικούς πατέρες” (aka μητροπολίτες) που σκόρπισαν τόση αγάπη σ΄αυτή την έρημη LGBT+ κοινότητα.

Ορίστε ένα Τοπ 6 “μητροπολιτικής” ομοφοβίας, όπως την κατέγραψε το “μάτι” του antivirus.

No 6: Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος

Λόγια Αγάπης: “Κάθε όμως προσπάθεια νομιμοποίησης ή πολύ περισσότερο θεσμοθέτησης αντίθετων με την φύση επιλογών που προσβάλλουν την ανθρώπινη οντολογία, που υποτάσσουν εγωιστικά την ιερότητα της αναπαραγωγής στην ηδονική παθολογία των σεξουαλικών ορμών, και τα απαράγραπτα χρηστά ήθη στον αλόγιστο εγωισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί αθέμιτη παρανομία που εκδικείται τον άνθρωπο και καταλύει την κοινωνία…”


Νο 5: Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος

Λόγια Αγάπης: “Ἐδώ ο κόσμος καίγεται καί η γριά ξεροχτενίζεται… Ευχαρίστως αν αυτό σας ικανοποιεί να δεχθώ τον όρο «διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», αλλά έχω την ευθύνη να σας προειδοποιήσω ότι πρόκειται για αποτυχημένο προσανατολισμό…”


Νο 4: Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Λόγια Αγάπης:Παίρνει τα εύσημα η ομοφυλοφιλία, αυτή η βδελυκτή αμαρτία και εισέρχεται με καμάρι να σταθεί δίπλα στο γνήσιο και άγιο. Μια ανατριχίλα διαπερνά το «είναι» μας. Μια αμαρτία που οδηγεί τον άνθρωπο στη βεβαία καταδίκη της ψυχής…”


Νο 3: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος

Λόγια Αγάπης: “«Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον…”


Νο 2: Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ

Λόγια Αγάπης: “Σας πληροφορώ πως έχει αυξηθεί κατά 80% ο καρκίνος του στόματος. Η παράχρηση του στόματος, όπως ξέρετε, είναι πρακτική ομοφυλοφιλίας. Επίσης, αν διαρραγεί η ουροδόχος κύστη, ο άνθρωπος πεθαίνει από σηψαιμία. Το ίδιο αν διαρραγεί το παχύ έντερο. Συνεπώς, η Πολιτεία και οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νομοθέτημα έχουν συνδράμει σε ένα έγκλημα κατά του τόπου.”


Νο 1: Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος

Λόγια Αγάπης: “Είναι Αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι… Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!