Το μήνυμα του Κορτώ: “Σας εκλιπαρώ, μην σιωπάτε άλλο…”

15/12/2015

Κάλεσμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook έκανε ο Αύγουστος Κορτώ:

“Και μια θερμή παράκληση, ικεσία σχεδόν, κι ας πάει στο βρόντο. Όσες και όσοι έχετε δημόσιο λόγο, δυνατή φωνή, όποια ιδιότητα κι αν σας την έχει χαρίσει – η τέχνη, ο αθλητισμός, η πολιτική, η τηλεόραση – μπορείτε να είστε πολύτιμοι σύμμαχοι σ’ αυτόν τον αγώνα, και σε κάθε αγώνα για την αξιοπρεπή και ισόνομη αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων ασχέτως φύλου, αυτοπροσδιορισμού, εθνικότητας και κάθε άλλης διαφορετικότητας.

Σας εκλιπαρώ, ΜΗΝ ΣΙΩΠΑΤΕ ΑΛΛΟ. Για πολλές και πολλούς είναι ήδη γνωστό, και γι’ αυτό ίσως λέτε “Έλα μωρέ, όλοι το ξέρουν οι πάντες για μένα, τι να ασχολούμαι τώρα;” Κι όμως, αυτή η αδιαφορία σας μας αποδεκατίζει. Μένουμε δέκα νοματαίοι να φωνάζουμε συνέχεια για το δίκιο όλων μας, ενώ εσείς εξακολουθείτε να εισπράττετε τα οφέλη της δόξας ζώντας κρυφά, και στερώντας από νέα παιδιά με τη δική σας φύση – την ανθρώπινη φύση, αυτήν στην οποία όλες και όλοι εντασσόμαστε – τη δύναμη που χρειάζονται για να ζήσουν ελεύθερα, και που μία, ΜΙΑ, δική σας δήλωση θα τους χάριζε. Και κανείς δεν θα σας ψέξει που δεν μιλήσατε τόσα χρόνια – εγώ πρώτος θα βγω να πανηγυρίσω μαζί σας.

Μιλήστε, φωνάξτε – για τη δική σας ελευθερία, αλλά και για την ελευθερία όλων μας. Για την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Για να πάψετε να προδίδετε με τη σιωπή σας την ίδια σας την ευτυχία.

Στιγμιότυπο 2015-12-15, 8.05.07 μ.μ.

Λίγες ώρες πριν ο γνωστός συγγραφέας είχε σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη δυνατότητα παιδοθεσίας.

“Μαθαίνω ότι ο Πάνος Καμμένος, γνωστός μεταξύ άλλων για τις πολυάριθμες προσφυγές εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, χτες βράδυ μ’έπιασε στο στόμα του, λέγοντας ότι ΕΓΩ επιτέθηκα στον Δήμο Βερύκιο. Παράλληλα, το σύμφωνο συμβίωσης που πάνε να περάσουν ενδέχεται να είναι ένα κουρελόχαρτο, που θα απαγορεύει ρητά το δικαίωμα της τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια.

Μας θεωρείτε λοιπόν επικίνδυνους, ανάξιους, πιθανώς και κατάπτυστους – όπως μας χαρακτηρίζουν και οι ιεράρχες τα χέρια των οποίων φιλάτε σε ορκωμοσίες και παράτες. Ωστόσο το μόνο που διατρέχει κίνδυνο είναι το σάπιο, απάνθρωπο, χυδαίο κράτος που προσπαθείτε να συντηρήσετε, κι ας έχει γίνει ερείπιο απ” τις ανισότητες, τις καταδίκες από διεθνή δικαστήρια, την ασχήμια που κατατρύχει όσους ανθρώπους αυθαίρετα αντιμετωπίζετε ως πολίτες β” κατηγορίας.

Και θα μας βρείτε μπροστά σας, με διαρκείς αγώνες, με ανηλεή μάχη για την ισότητα που θα μας επιτρέπει, ενώπιον του νόμου, να λέμε «ο άντρας μου», «ο πατέρας των παιδιών μου». Κι αυτό που τόσο φοβάστε θα γίνει πραγματικότητα: θα μεγαλώσουμε παιδιά ευτυχισμένα, κι η ευτυχία τους θα σηματοδοτεί το παντοτινό σας πέρασμα στη λήθη που σας αξίζει”. 

Στιγμιότυπο 2015-12-15, 8.05.19 μ.μ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!